Afbeelding

Boek 75 jaar vrijheid – 75 verhalen gratis voor Capellenaren

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle aan den IJssel – De verhalenbundel ’75 jaar vrijheid - 75 verhalen’ ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is gratis beschikbaar voor Capellenaren. Voor het boek zijn 75 personen die een link hebben met Capelle aan den IJssel geïnterviewd.

 

Het eerste exemplaar is op 13 mei door burgemeester Peter Oskam overhandigd aan de Commissaris van de Koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland. Het boek zou overhandigd worden tijdens een groots bevrijdingsfestival op 5 mei op het Stadsplein. Helaas konden deze festiviteiten vanwege de maatregelen rond corona niet doorgaan. 

Dagelijks gepubliceerd

De interviews zijn vanaf 20 februari dagelijks gepubliceerd op de website en Facebookpagina van de gemeente en zijn gemaakt door Lida Hoebeke en Conny Rijken. De verhalen blijven tot 24 oktober op de website staan. Op deze dag werden in 1945 de Verenigde Naties (VN) opgericht. Het 75-jarig bestaan van de VN vormt het slotstuk van het lustrumjaar van 75 jaar vrijheid. 

Burgemeester Oskam: ’75 verhalen van 75 mensen over vrijheid. Ik hoop dat we mede dankzij het lezen van deze verhalen nog beter zullen gaan beseffen dat onze vrijheid niet vanzelf is gekomen en dus ook niet vanzelf blijft. Alle interviews in dit boek zijn afgenomen en uitgewerkt voordat het coronavirus de wereld op zijn kop zette. De maatregelen die zijn genomen om het virus te bestrijden, hebben ons nog meer doen beseffen hoe belangrijk vrijheid is”.

Gratis af te halen

De 75 geïnterviewden en de (burger)raadsleden krijgen een exemplaar aangeboden. Voor Capellenaren zijn 250 boeken beschikbaar. Zolang de voorraad strekt is vanaf maandag 18 mei een exemplaar op het gemeentehuis af te halen. Vanwege de maatregelen rond corona zijn de openingstijden gewijzigd. Check hiervoor de website van de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15