grofvuil
grofvuil Foto: Jolanda den Engelsman (CDA Capelle ad IJssel

CDA Capelle: ‘Grofvuil, weg er mee!’

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Er wordt vanaf 21 mei extra ingezet om de wachttijd, voor het ophalen van grofvuil in Capelle weer terug te brengen onder de drie weken. Er wordt nu twee extra dagen per week grofvuil gereden door Irado.

Naar aanleiding van de vele meldingen op internet en eigen waarnemingen heeft het CDA, vorige week, vragen gesteld aan de burgemeester. In corona tijd is de burgemeester het aanspreekpunt voor alle vragen die leven in Capelle. Het CDA verzamelt, net als de andere fracties, de vragen die zij ontvangt van inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Deze worden eens per week gestuurd naar de burgemeester en beantwoord via een extra Collegebrief.

Voor het ophalen van grofvuil worden nu extra maatregelen genomen. Met deze inzet moet binnen 2-3 weken de wachttijd weer op het normaal niveau zitten. Kosten hiervan bedragen € 1.200,-- per dag, ongeveer € 7.500,-- voor deze periode. Concreet betekent dit 50 extra adressen grofvuil per week ophalen.

De basisafspraak met Irado is dat zij ongeveer 100 adressen per week doen, totaal 5.200 per jaar. Dit zou op basis van ervaring voldoende moeten zijn om binnen de drie weken te blijven. Tevens moeten zij aangeven wanneer de wachttijd boven de vier weken uit gaat komen. Dan is het aan de gemeente om de extra kosten die nodig zijn om de wachttijd binnen de vier weken te houden te accorderen. Om de wachttijd binnen deze termijn te houden is met Irado afgesproken dit beter te monitoren en tijdiger met de gemeente te communiceren.

Jolanda den Engelsman van CDA Capelle: ‘We zijn blij dat de burgemeester hier extra maatregelen voor heeft genomen. Er kan nu vrij snel een afspraak worden gemaakt met Irado om het grofvuil te laten ophalen via https://www.irado.nl/bewoners/grofvuil/afspraak-maken.

We hopen dan ook dat inwoners hier direct gebruik van gaan maken en dit niet meer gaan neerzetten bij de vuilopstelplaatsten. Daar is nu geen reden meer voor. Zo houden we samen onze buurt schoon en veilig.

Op zaterdag 23 mei sprak het CDA hierover bij onze lokale radiozender, Radio Capelle in het programma IJssel-nieuws. In dit programma, iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur, actueel nieuws en achtergronden uit Capelle.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 15 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15