Lisa Schot.
Lisa Schot. Foto: Karin Schot

Lisa (19) uit Capelle gaat voetballen in Amerika!

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Als 8-jarig meisje begon Lisa Schot (19) te voetballen bij de club SVS in Capelle aan den IJssel. Al snel werd ze verliefd op het spelletje. Ze won met het team mooie prijzen verschillende keren kampioenschap in hoofdklasse, KNVB beker, Nederlandse kampioenschap. Lisa zag op jonge leeftijd een documentaire over sporters die in Amerika gaan studeren in combinatie met collegevoetbal. ‘’Dit wil ik later ook’’ vertelt de jonge Lisa vol trots aan haar ouders. Tien jaar later kan ze zeggen dat deze droom uit gaat komen. 

Lisa voetbalde acht seizoenen bij SVS Capelle en vertrok van daaruit naar Sparta RV & AV. “Een geweldige tijd heb ik bij Sparta RV & AV gehad, waar ik veel geleerd heb en ik ben een echte Spartaan geworden”. 

Eigenlijk zou Lisa in seizoen 2019/2020 al naar Amerika zijn gegaan om daar te gaan voetballen. Maar plan ‘’B’’ werd plan A. Lisa kon na een succesvolle stage de overstap maken naar Sparta/JVOZ. “Voor mij een ideale kans om me nog verder te ontwikkelen als voetbalster en een kijkje te nemen in een professionelere vrouwenvoetbalwereld”. Ik heb zo ontzettend veel geleerd van zowel van de trainers als mijn teamgenoten. De trainingen en wedstrijden waren op hoog niveau en geweldig om daar onderdeel van uit te maken. Ik had gehoopt om het seizoen mooi te kunnen afsluiten, met de koppositie en de periodetitel op zak was dit een prima vooruitzicht. Helaas eindigde het seizoen abrupt… Mijn droom om in Amerika te voetballen en te studeren is er nog steeds, waardoor ik die kans nu wel voor 100% wil aangrijpen komend seizoen. Ik ga mijn droom achterna in de USA”. 

In de zomervakantie van 2018 stapte Lisa al op een vlucht naar San Diego. “Ik wilde mijn Engels verbeteren en al snel werd ik verliefd op het land.  Ook was ik overtuigd, dat ik in Amerika wilde voetballen en studeren”. Via Kingstalent, een bedrijf dat sporters/studenten helpt om het mede mogelijk te maken, is Lisa verder gaan kijken naar de mogelijkheden. “Het is een bijzonder proces, omdat je via oa Skype gesprekken in contact komt met diverse Universiteiten die je graag willen hebben. Bij de Universiteit waar ik nu naartoe ga had ik vrij snel een goed gevoel en ze voetballen ook nog eens op een heel hoog niveau. De coach gaf me een goede impressie van het team en de school zelf, hij liet merken dat hij me graag bij de selectie wil hebben en bood me een fantastische beurs aan. Cardinal Stritch University wordt mijn nieuwe thuis. Een kleine universiteit waar persoonlijke aandacht centraal staat. De school ligt in de staat Wisconsin en in de stad Milwaukee. Het team bestaat voor een groot deel uit internationale speelsters. Je deelt naast je sportieve ambitie, dat je allemaal ver van huis bent en er voor elkaar bent”.

Het team speelt Europese voetbal, waardoor Lisa zich ook daarin prima kan vinden. “Momenteel trainen we al 2x in de week ‘online’ met een workout en proberen we zo fit mogelijk te blijven via een trainingsschema. Het collegevoetbal daar lijkt op profvoetbal hier. Elke dag trainen, voetballen in stadions. Op de Universiteit gaat Lisa een 4-jarige studie psychologie volgen en worden alle studenten op 1 augustus verwacht. Ik vind het jammer om Sparta Rotterdam achter me te laten, maar kijk er ontzettend naar uit om mijn avontuur in Amerika te beginnen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 6 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 22 uur geleden
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 23 uur geleden
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws gisteren
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws gisteren
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport 15 apr, 11:10
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws 15 apr, 10:30