Docenten en leerlingen van SBO De Bouwsteen zijn blij dat de school weer is begonnen. (Foto: Jolanda Lelieveld)
Docenten en leerlingen van SBO De Bouwsteen zijn blij dat de school weer is begonnen. (Foto: Jolanda Lelieveld) Foto: Jolanda Lelieveld

Uitstekende start van de scholen in Capelle

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Zowel docenten als leerlingen van de Capelse scholen waren blij dat zij weer mochten starten op 11 mei. Met de nodige voorzorgsmaatregelen als handen wassen en 1,5 meter afstand houden zijn de lessen weer begonnen. Er ging een traject van voorbereidingen door schoolbesturen en personeel aan vooraf maar de start was uitstekend.

Door Annemarie vd Ploeg

Capelle - “Je ziet tegen al die voorzorgsmaatregelen op en je vraagt je af hoe docenten en leerlingen terug zullen komen. Het is vooral het vele handen wassen en de 1,5 meter afstand houden, waar je rekening mee moet houden. Onze school voor speciaal basisonderwijs is met alle leerlingen tegelijk gestart. Normaliter hebben wij al duidelijke regels als rechts naar boven en links naar beneden op de trap. Afspraken met de ouders en de leerlingen worden goed nageleefd. De ouders komen niet op het schoolplein. Dat contact loopt via telefoon of email. Het is voor ons het meest lastig om afstand te houden omdat je een leerling wel eens even een klopje op de schouder wil geven. Iedereen is heel coöperatief en bedenkt oplossingen met elkaar. Over het algemeen loopt het heel prettig en we hopen het zo door te kunnen zetten”, vertelt Marianne Lammens, adjunct-directeur van SBO De Bouwsteen.

Ook Henk Lardée, waarnemend directeur van Kindcentrum Ontdekrijk vertelt: “Wij zijn goed voorbereid gestart met halve groepen, hele dagen, ook vanwege de kinderopvang die bij ons zit. We hebben aparte ingangen voor de midden/bovenbouw en de onderbouw. We controleren de namen bij het hek en twee teamleden controleren of alle leerlingen daadwerkelijk in de klas zijn. Normaal geef je als ouder de kleine kinderen in de klas af, maar dat nemen wij nu over. Ik vind het jammer dat contact met de ouders alleen via telefoon of computer loopt. Bij ziekmeldingen vragen we goed door wat een kind mankeert. Het schoolbestuur Blick op Onderwijs heeft gezorgd dat er extra wordt schoongemaakt en heeft ook gezorgd voor ‘Kiss and goodbye’ cirkels op het schoolplein. Ik ben hier erg blij mee.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws gisteren
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55