Wethouder Westerdijk: “De gemeente Capelle besteedt veel tijd en energie aan het doel om iedereen aan het bewegen te krijgen.' (Foto: Guus Schoonewille)
Wethouder Westerdijk: “De gemeente Capelle besteedt veel tijd en energie aan het doel om iedereen aan het bewegen te krijgen.' (Foto: Guus Schoonewille) Foto: GUUS SCHOONEWILLE

Wethouder Harriet Westerdijk: ‘Iedereen moet kunnen sporten!’

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - De maatregelen die genomen zijn door het coronavirus worden langzaam versoepeld. Voor veel Capellenaren en vooral kinderen is dit een opluchting. Want er kan bijvoorbeeld weer gesport worden. Voorlopig alleen nog maar buiten en hopelijk kan dat straks ook weer binnen. Wethouder Harriet Westerdijk van sport: “De gemeente Capelle besteedt veel tijd en energie aan het doel om iedereen aan het bewegen te krijgen. Sport en bewegen draagt bij aan de gezondheid en fitheid. Ik vind het belangrijk dat iedereen in Capelle de kans krijgt om te sporten en bewegen. Juist nu.”

Hoe is het sporten nu bij de verenigingen geregeld?

“Na dat het kabinet sporten weer toestond zijn we als gemeente samen met Sportief Capelle direct aan de slag gegaan en hebben verenigingen geïnformeerd. Die hebben een plan van aanpak ingediend welke regels er zijn op de sportvelden. Daarbij was nauw overleg met handhaving. En zover we nu kunnen zien verloopt alles prima.

Wie mogen er nu wel en niet trainen? Of mag iedereen buiten sporten?

“Jongeren tot en met 12 jaar hoeven tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand te houden. Het kan alleen buiten en er moet begeleiding aanwezig zijn. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook zij sporten georganiseerd met begeleiding in de buitenlucht. Voor volwassenen, boven de 18 jaar, geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook wanneer zij sporten met begeleiding.”

Kunnen kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging ook meedoen met trainingen?

“Sporten en bewegen zijn zeker voor kinderen belangrijk. Kinderen die geen lid zijn van een vereniging kunnen ook meedoen. Op de websites van de verenigingen is daar meer informatie over te vinden. En wanneer ouders niet genoeg geld hebben om kinderen te laten sporten dan kan via de gemeente een aanvraag worden gedaan via het Jeugdfonds Sport&Cultuur.”

Welke activiteiten organiseert Sportief Capelle nu er weer meer mag?

De wijksport voor kinderen in Middelwatering, Schollevaar, Fascinatio, Oostgaarde en Schenkel is weer opgestart. Twee keer in de week zijn er activiteiten voor jongeren. Deze activiteiten vinden plaats bij twee buitensportverenigingen. Voor senioren worden de lessen aangepast zodat zij veilig buiten kunnen sporten. Voor wie het voorlopig beter is nog even binnen te blijven, gaat Sportief Capelle door met balkongym. Als gemeente stimuleren we buitensporten om gezond en fit te blijven. Zeker in deze tijd en dat kan al starten met een wandeling in de eigen buurt.”

Hoe gaat het met de bouw van sportcomplex Aquapelle?

“Na de zomer krijgt Capelle een nieuw sportcomplex met de naam Aquapelle. Het complex heeft een sporthal, een wedstrijdbad en doelgroepenbad. De bouw verloopt voorspoedig, het sportcomplex is bijna klaar. En daarmee komt de ingebruikname ook dichterbij. Na de oplevering wordt het complex in beheer genomen door Sportief Capelle. De zwembaden zijn vorige week gevuld. Maar liefst 1.468.000 liter water was er nodig. De Capellenaren kijken er naar uit om een duik in het nieuwe zwembad te nemen. Maar ook de sportverenigingen en de kinderen die zwemles hebben staan te popelen om gebruik te maken van het complex. In september staat de opening gepland.”

Kijk voor het laatste nieuws van de gemeente op www.capelleaandenijssel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 19 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00