Isala Theater in Capelle aan den IJssel opent met film en terras

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Het Isala Theater mag vanaf 1 juni eindelijk zijn deuren weer openen. Normaal gesproken zou het theaterseizoen dan al voorbij zijn, maar nu niet. De medewerkers zijn veel te blij dat ze weer aan de slag mogen om bezoekers een fijne culturele ervaring mee te geven. Als eerste wordt De beentjes van Sint-Hildegard vertoond. Het theater treedt in deze zonnige maand ook naar buiten, want op het Stadsplein komt een theatraal terras voor een lekker drankje én vermaak.

De beentjes van Sint-Hildegard wordt vier keer vertoond: donderdag 4 en zaterdag 6 juni om 14:00 en 19:00 uur. Het is een komisch Twents drama dat in deze tijd voor de broodnodige ontspanning zal zorgen. De film wordt gedragen door drie tukkers: hoofdrolspelers Herman Finkers en Johanna ter Steege en regisseur Johan Nijenhuis. Finkers speelt de nuchtere Jan, die pas aan de overdosis zorgzaamheid van zijn vrouw Gedda ontsnapt als hij in een verzorgingstehuis belandt. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Maatregelen

Wie van plan is te film te gaan zien, doet er goed aan eerst alle informatie rondom een bezoek aan het Isala na te lezen op de website. Zo mogen er per vertoning slechts dertig filmliefhebbers in de zaal zitten, is online reserveren verplicht en is het vrij zitten. De kaartprijs is inclusief drankje en versnapering, die bezoekers mee de zaal in mogen nemen.
Kaarten kunnen per stuk worden gekocht, maar wie samen een huishouden deelt, kan een kaart voor twee, drie of vier personen kopen. Natuurlijk gelden binnen het theater gelden de welbekende hygiënemaatregelen en moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Op www.isalatheater.nl zijn meer details te vinden.

Filmquiz

Dinsdag 26 mei zou overigens de laatste film van het seizoen worden vertoond tijdens een feestelijke avond mét Isala Filmquiz. Om deze dag niet zomaar voorbij te laten gaan, heeft het Capelse theater deze quiz toch gemaakt. De twaalf beelden waar filmtitels bij gezocht moeten worden, staan tot 3 juni op de website. De winnaar ontvangt een Isala Filmlidmaatschap voor seizoen 2020-2021.

Theatraal terras

Tot slot nóg iets om naar uit te kijken. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag in juni heeft het Isala een theatraal terras. Een fijne plek om neer te strijken voor wie wil bijkletsen met vrienden of van de zon wil genieten, onder het genot van een hapje theater. Meer informatie over het terras volgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20