De op te volgen regels zijn duidelijk zichtbaar bij de ingang. (Tekst en foto: Annemarie van der Ploeg)
De op te volgen regels zijn duidelijk zichtbaar bij de ingang. (Tekst en foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Wat fijn, de terrassen in Capelle aan den IJssel zijn weer open

Algemeen 46 keer gelezen

Capelle - Sinds half maart waren alle restaurants en terrassen gesloten voor de bezoekers. Tot grote vreugde van zowel horeca ondernemers als gasten is daar op 1 juni verandering in gekomen. Terras- en restaurantbezoek zijn weer mogelijk, rekening houdend met de geldende maatregelen van het RIVM. Er is grondig nagedacht over de indeling en ook hard gewerkt. Iedereen in Capelle kan weer een terrasje bezoeken of een hapje gaan eten in een restaurant. 

Door Annemarie van der Ploeg

Ton Udo, bedrijfsleider van Restaurant-Wijnbar De Bank en In den Boekenkast is zeer tevreden. “Er is veel werk verricht om alles in goede banen te kunnen leiden. Er zijn looproutes aangebracht zodat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en iedereen ook op die afstand van elkaar kan zitten en er uitgeserveerd kan worden. Het terras wordt afgeschermd en er staan desinfectiezuilen bij de ingang van het terras en bij de toiletten. Maandag was er grote drukte maar we zijn die hele drukke dag goed doorgekomen. Gasten waren zeer te spreken over de manier waarop we het hadden aangepakt. Ze kwamen langs om te kijken en zijn gaan zitten. Het gaf hen een veilig gevoel. Voor het terras hoef je niet te reserveren. Daar hebben wij voor gekozen. Als het mooi weer is en er is een plekje vrij, kun iedereen gewoon plaatsnemen ook om een kop koffie te drinken. Voor binnen moet men reserveren. We werken met twee shifts en maken alles tussen die twee shifts schoon.”

“Die veiligheid werkt twee kanten op. Zowel naar de gasten als naar de medewerkers want dat is ook belangrijk. We checken de medewerkers als zij binnenkomen. Ze moeten thuisblijven als zij zich niet lekker voelen. Gelukkig hebben wij geen medewerkers die ergens last van hebben. In de keuken en op plekken waar dat noodzakelijk is, wordt met handschoenen gewerkt. We hebben alles geregeld zoals het moet. Er wordt overal op gelet; het meubilair wordt gereinigd en dat gebeurt ook met de handgrepen bij de toiletten. Buiten bij de ingang hangt het protocol, zodat iedereen het kan zien. Het terras is groter maar we hebben nagenoeg hetzelfde aantal tafels, wat nu dus volgens de regels op 1,5 meter afstand van elkaar is geplaatst. Het staat er gezellig bij en de mensen zijn er blij mee. Wij hebben alles samen met handhaving, de Boa’s, in Capelle doorgenomen en hen om advies gevraagd. Wij volgen de regels en weten dat wij het op de juiste manier doen. Ik zou tegen de Capellenaren willen zeggen: “Kom vooral eens bij ons langs en kom eens kijken”, besluit Albert Calor, eigenaar van Restaurant-Wijnbar De Bank en In den Boekenkast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15