Rik de Vries in zijn 'blauwwitte kooi'. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Rik de Vries in zijn 'blauwwitte kooi'. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: JOHN WIJNTJES

Rik de Vries: Vol ambitie terug op het oude nest

Algemeen 44 keer gelezen

Capelle - Rik de Vries is weer terug bij CVV Zwervers. Daarmee kwam voor de 20-jarige doelman een einde aan een uitstapje van één seizoen naar ‘buurman’ vv Capelle.

Door Jan Timmer

De Vries vertrok destijds naar vv Capelle om daar een gooi te doen naar de positie van eerste keeper. Een prijzenswaardig streven dat gaandeweg het seizoen strandde. “Een belangrijke belemmering voor een doorbraak lag in het feit dat ik steeds te maken had met blessures waardoor ik nauwelijks fit tussen de palen heb gestaan en grote delen van het seizoen vaak niet voluit kon trainen”, blikt De Vries terug.”Dat was flink balen omdat ik zo niet het beste uit mezelf kon halen, terwijl ik er juist op gebrand was om alles uit de kast te halen. Daar heb ik het best moeilijk mee gehad.”

De ellende begon al in de voorbereiding. Na een kleine vier weken liep ik tegen mijn eerste blessureklachten aan. En eigenlijk kwam het daarna niet meer goed. Ik heb in de voorbereiding weliswaar twee duels mogen keepen en heb daarna in een bekerwedstrijd op doel gestaan in het eerste elftal. Voor de rest was het bankzitten en nog wat wedstrijden in het tweede team. En juist toen ik me weer wat fitter ging voelen gooide corona roet in het eten. Maar om te zeggen dat mijn verblijf bij Capelle één grote teleurstelling was, gaat écht te ver. Ondanks alles heb ik me verder kunnen ontwikkelen als doelman. Dat had met een aantal zaken te maken. Allereerst het hoge niveau op de trainingen. Ook van de aanwezigheid van veel ervaren spelers heb ik veel geleerd. En dan was er keeperstrainer Abe Knoop! Zijn aanwezigheid was voor mij ‘goud’.”

Zijn rentree op het trainingsveld bij Zwervers heeft Rik de Vries inmiddels al gemaakt. “Het is leuk om terug te zijn bij de club waar ik op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal debuteerde. We zijn nu drie jaar verder en ik hoop opnieuw mijn plek onder de lat te veroveren. Ik zal er alles aan doen om de trainer te overtuigen. En daarna is het afwachten voor wie hij kiest. Het enige wat ik kan doen is laten zien wat ik kán.” Dat uitgerekend zijn oud-trainer van Capelle Ton van Bremen komend seizoen zondageersteklasser CVV Zwervers onder zijn hoede heeft, vindt Rik de Vries alleen maar positief. “Van Bremen is een eerlijke, betrouwbare coach en een prima man met veel ervaring. Dat vond ik in mijn Capelle-tijd en dat vind ik nog. Alleen daarom al is het fijn om straks ook op sportpark Couwenhoek met hem samen te werken. Ik heb inmiddels ook kennisgemaakt met mijn nieuwe keeperstrainer. Hoewel we nog het veld op moeten samen, had ik meteen een goed gevoel bij hem. Dat kan dus een mooie samenwerking worden.”

“Voor mij is het nu van groot belang dat ik minuten ga maken. Alleen zó kan ik nieuwe stappen zetten in mijn ontwikkeling. Ik heb daarbij het grote voordeel dat ik nog steeds hartstikke jong ben voor een keeper en nog lang niet uitgeleerd ben. Uiteindelijk is het mijn doel om een basisplaats te veroveren en daarna te ontdekken of ik misschien nog wat niveaus omhoog kan. Ik heb nu echter ook ontdekt dat niets vanzelfsprekend is in het leven. Wat dat betreft hebben de blessures me niet alleen hoofdpijn, maar ook een zekere mentale hardheid opgeleverd. Met dat laatste kan ik straks mijn voordeel doen. De komende maanden hoop ik via de trainingen bij Zwervers en hardloopsessies en sportschoolbezoek op niveau te komen. De rest zien we dan wel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 23 uur geleden
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws gisteren
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53