Leefgoed de Olifant gaat ervoor!

Algemeen 122 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Na meer dan twee maanden mag de horeca haar deuren weer openen. Zo ook restaurant De Dames van stichting Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel. De aanhoudende maatregelen van het RIVM inspireerde bedrijfsleider Erwin de Visser om creatieve oplossingen te bedenken.

Door Olle Smits

“Zo hebben wij het parkeerterrein opgeofferd voor de verruiming van ons terras”, legt bedrijfsleider Erwin de Visser uit. “Hierdoor hebben wij niet zoals andere bedrijven stoelen en tafels hoeven opofferen, omdat anders de anderhalve meter niet gewaarborgd kon worden. Wij hebben het geluk dat we een landgoed hebben, waardoor er veel ruimte beschikbaar is. Daarnaast hebben wij nog een glazen kas. Als het echt te druk wordt kunnen we daar ook nog gebruik van maken.”

Beeldentuin

Erwin: “Je merkt echter dat de mensen nog steeds terughoudend zijn. Ze vinden het nog te vroeg om bij elkaar te zitten en ergens een hapje te gaan eten. Gelukkig hebben wij ook culturele activiteiten, zoals De Beeldentuin die we jaarlijks organiseren. Daarnaast zijn wij van plan om in juli theaterstukken te organiseren op het Leefgoed, inclusief diner. Zo proberen wij zoveel mogelijk mensen naar ons toe te trekken.”

Beetje wakker

Dat zoveel mogelijk klandizie in deze tijd hard nodig is, blijkt wel uit de fors teruggelopen omzet. “Vorig jaar hadden we ruim een miljoen euro omzet. Dit jaar moeten we nog maar zien of we de vijf ton gaan halen. Daarvan moet ik dertien personeelsleden betalen. Gelukkig merken we dat de vergaderingen van maximaal twaalf personen in onze vergaderlocaties weer opstarten. Langzaamaan wordt de wereld weer een beetje wakker.”

Over Leefgoed de Olifant

Naast het restaurant De Dames organiseert Leefgoed de Olifant ook nog activiteiten zoals De Beeldentuin en de mogelijkheid om te vergaderen. Reserveren kan via de website www.leefgoed.nl. Je kunt ook mailen naar info@leefgoed.nl of bellen naar 0180 323 414.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 22 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 23 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24