Leefgoed de Olifant gaat ervoor!

  •   keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Na meer dan twee maanden mag de horeca haar deuren weer openen. Zo ook restaurant De Dames van stichting Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel. De aanhoudende maatregelen van het RIVM inspireerde bedrijfsleider Erwin de Visser om creatieve oplossingen te bedenken.


Door Olle Smits

“Zo hebben wij het parkeerterrein opgeofferd voor de verruiming van ons terras”, legt bedrijfsleider Erwin de Visser uit. “Hierdoor hebben wij niet zoals andere bedrijven stoelen en tafels hoeven opofferen, omdat anders de anderhalve meter niet gewaarborgd kon worden. Wij hebben het geluk dat we een landgoed hebben, waardoor er veel ruimte beschikbaar is. Daarnaast hebben wij nog een glazen kas. Als het echt te druk wordt kunnen we daar ook nog gebruik van maken.”

Beeldentuin

Erwin: “Je merkt echter dat de mensen nog steeds terughoudend zijn. Ze vinden het nog te vroeg om bij elkaar te zitten en ergens een hapje te gaan eten. Gelukkig hebben wij ook culturele activiteiten, zoals De Beeldentuin die we jaarlijks organiseren. Daarnaast zijn wij van plan om in juli theaterstukken te organiseren op het Leefgoed, inclusief diner. Zo proberen wij zoveel mogelijk mensen naar ons toe te trekken.”

Beetje wakker

Dat zoveel mogelijk klandizie in deze tijd hard nodig is, blijkt wel uit de fors teruggelopen omzet. “Vorig jaar hadden we ruim een miljoen euro omzet. Dit jaar moeten we nog maar zien of we de vijf ton gaan halen. Daarvan moet ik dertien personeelsleden betalen. Gelukkig merken we dat de vergaderingen van maximaal twaalf personen in onze vergaderlocaties weer opstarten. Langzaamaan wordt de wereld weer een beetje wakker.”

Over Leefgoed de Olifant

Naast het restaurant De Dames organiseert Leefgoed de Olifant ook nog activiteiten zoals De Beeldentuin en de mogelijkheid om te vergaderen. Reserveren kan via de website www.leefgoed.nl. Je kunt ook mailen naar info@leefgoed.nl of bellen naar 0180 323 414.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten