Afbeelding

Fier heeft jouw hulp nodig!

Algemeen 58 keer gelezen

Capelle - Fier bouwt aan een tweede Veilige Veste in Capelle aan den IJssel. Deze nieuwe opvanglocatie opent begin 2021 haar deuren en biedt plek aan ruim dertig jonge slachtoffers van geweld. Er zullen zo’n 230 ambulante cliënten per jaar behandeld worden.



Niemand zou zich moeten verstoppen of opgesloten worden als bescherming tegen geweld terwijl de daders vrij rond lopen. Dat is toch de wereld op z’n kop? Daarom ontwikkelde Fier de Veilige Veste, in Leeuwarden al jaren een begrip en nu binnenkort ook in de regio Rotterdam-Rijnmond. Een eigentijdse voorziening waar slachtoffers van geweld, uitbuiting en misbruik een totaalpakket van opvang, hulp en bescherming krijgen. Een plek waar meisjes en jonge vrouwen een veilig onderkomen vinden en kunnen werken aan hun toekomst. Zonder zich te hoeven verstoppen.

Onlangs is bij de bouw het allerhoogste punt bereikt. Maar Fier is er nog niet. Zodra de bouw afgerond is, start de volgende fase: de inrichting. Een belangrijk aspect, omdat Fier een warme en veilige plek wil bieden aan de meisjes en vrouwen die dit zó hard nodig hebben.

Voor de inrichting heeft nog veel geld nodig. Daarom doen de organisatie mee aan een online verkiezing waarbij kans wordt gemaakt op maar liefst €81.200! Als Fier in de finale komt mag de organisatie het plan uitgebreid presenteren aan de vakjury, die vervolgens de winnaar kiest.

Het mooiste is: jij kunt helpen bij het winnen van dit bedrag! Hoe? Via www.voor.nl/voorbeeld-projecten kun je te stemmen op het project ‘Opgroeien in een wereld zonder geweld’. Daarmee help je om de toekomstige bewoners van de Veilige Veste Capelle een fijne plek te geven. Iedereen kan twee keer stemmen, via Facebook en via Linkedin. Fier: ‘Wil je dit bericht delen in jouw netwerk zodat we zoveel mogelijk stemmen krijgen? Alvast enorm bedankt en #wijzijnVOOR!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15