Afbeelding

#NLstartop

26 jun, 08:59 Algemeen 0 keer gelezen

Column Sophie Dijkgraaff

Langzaam krabbelen we weer op uit de coronamisère. De terrasjes zijn weer open evenals het Isala Theater en, ook belangrijk, we kunnen weer trouwen in aanwezigheid van onze familie en vrienden. Nu is het wachten op de rapporten die, met de kennis van nu, vertellen wat er goed en minder goed is gegaan in ons land tijdens de coronaperiode. Eén ding weet ik zeker, de inwoners van Capelle hebben zich de afgelopen maanden van hun beste kant laten zien. Ik schreef het eerder, de straten lagen er weken verlaten bij, tijdens het winkelen werd er keurig afstand gehouden en de creativiteit van inwoners en ondernemers floreerde. Zo schakelden veel restaurants over op take-away maaltijden. Onze burgemeester was live op Facebook om vragen van bezorgde Capellenaren te beantwoorden.

Nu komt het erop aan

Ik denk daarbij aan diegenen die geliefde(n) hebben verloren door het virus. Mensen met een zwakke gezondheid die al maanden in quarantaine leven en ook na de versoepeling van de regels niet naar buiten kunnen. Bedrijven die moesten inkrimpen of failliet gingen waardoor gemeentegenoten zonder werk kwamen te zitten. Ondernemers, die ondanks hun inventiviteit, moeilijk overleven. Het ergste van de pandemie mag dan voorbij (lijken) te zijn, de naweeën duren nog wel even voort.
De eerste maanden van 2020 zijn dus niet 1-2-3 weg te wuiven. Nu komt het erop aan dat we doorgaan met het in acht nemen van alle voorzorgsmaatregelen en elkaar blijven steunen. Vaak is een luisterend oor of een boodschap doen voor een ander al genoeg. De lokale middenstand kunnen we helpen door nu eens niet naar de website van Bol.com of AliExpress te surfen maar naar de winkel om de hoek te gaan. Lokale ondernemers die uiterst belangrijk zijn in onze samenleving. Zij sponsoren onze sportclubs, zij zorgen voor dynamiek in winkelcentra als de Koperwiek. Dus kom op, stap uit die luie zetel en trek erop uit. Onze middenstanders hebben aanbod genoeg!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30