Afbeelding
Foto: Pexels.com by Lukas

Kindpakket, want alle kinderen doen mee!

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Alle kinderen doen mee! Dat is de slogan van het Kindpakket. De verzameling regelingen waardoor kinderen gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd. Ook wanneer de ouders minder geld hebben.

 

Alle gezinnen met kinderen van 3 tot en met 17 jaar hebben daarover een brief gekregen van de gemeente Capelle. Daarbij is de folder Kindpakket meegestuurd. In die folder staat alles over de hulp en bijdragen die ouders met een klein inkomen kunnen krijgen. In de brief staat ook hoe geld bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur aangevraagd kan worden

Veel gebruik van de regelingen

In Capelle wordt veel gebruik gemaakt van de mogelijkheden om extra geld te krijgen voor kinderen. Wethouder Harriët Westerdijk: “In het Kindpakket staan alle regelingen voor ouders met een laag inkomen overzichtelijk bij elkaar. Dat kan zijn voor een extra bijdrage voor sport en cultuur of voor schoolkosten. Maar er staat ook informatie over de bibliotheek en het Jeugdvakantiepaspoort. Met de brief en de folders willen we nog meer mensen wijzen op de mogelijkheden. Het is van belang dat in Capelle iedereen kan meedoen aan de samenleving en dat geldt zeker voor kinderen.”

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Een voorbeeld uit het Kindpakket is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met geld uit dit fonds kunnen kinderen uit gezinnen met een lager inkomen sporten, of op dans- of muziekles gaan. Wethouder Harriët Westerdijk: “Sporten en cultuur zijn zo belangrijk voor kinderen. Geld mag dan geen belemmering zijn. Daarom is het goed dat het fonds er is. Ouders krijgen daarmee een steuntje in de rug om hun kinderen bijvoorbeeld te laten voetballen, gitaar te leren spelen of hun zwemdiploma te laten halen.

Contactpersoon

Het Jeugdfonds betaalt maximaal € 225 voor sport of € 450 voor cultuur. Hiermee kan een kind van 4 tot en met 17 jaar een jaar lang sporten, muziek- of dansles volgen. Het bedrag is voor het lidmaatschap en de nodige materialen en kleding. Een contactpersoon doet de aanvraag. Deze persoon werkt bijvoorbeeld bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Welzijn Capelle, Stichting Leergeld of de school van het kind. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20