Jannie Bouma in een van de sfeervolle kamers van haar B & B Janz in Capelle aan den IJssel. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Jannie Bouma in een van de sfeervolle kamers van haar B & B Janz in Capelle aan den IJssel. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Bij B&B Janz hebben ze niets te klagen

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle - De coronacrisis had ook op B&B Janz in Capelle zijn uitwerking. Plotseling waren er vele annuleringen van toeristen. Gelukkig zijn er gasten uit Nederland blijven komen want de B&B hoefde niet te sluiten en inmiddels worden er weer boekingen gedaan en zijn er mensen die er even tussenuit willen. Eigenaresse Jannie Bouma vindt dat zij niet te klagen heeft.

Door Annemarie van der Ploeg

“In 2012 begon ik met de B&B en toen was het wel even anders. Je ging gezellig aan tafel zitten en een praatje maken met de gasten. Dat is nu echt wel anders. Nu zeg je dat er wat in het ijskastje ligt en dat de mensen het zelf kunnen pakken. Ik zorg dat de sleutels klaar liggen zodat de gasten gelijk bij de entree naar binnen kunnen. Maar ik mag niet klagen. In februari had ik alleen maar afzeggingen. Ik had veel internationale gasten en dacht al dat het met corona te maken had. Het werd alleen maar erger naarmate premier Rutte zei: “Blijf alsjeblieft thuis.” Ik let wel op de gezondheid van de gasten. De mensen mogen op het laatste moment annuleren, maar ik ook. Als het hier niet lekker gaat, ga je toch voor de veiligheid van je gezin”, vertelt Bouma.

“Op een gegeven moment kwamen er weer reserveringen van mensen die in de buitendienst werken en er was iemand wilde voor langere periode van maandag tot en met vrijdag reserveren. Voor de weekenden heb ik ook weer reserveringen. Voordeel is dat ik drie man ieder een kamer kan aanbieden, dus ze hebben de ruimte. Ik verhuur alles in één boeking dus geen aparte kamers want ik heb maar één douche en toilet. Het is ideaal voor gezinnen, ook vanwege de tuin. Bovendien is de toeristenbelasting hier niet zo hoog als in de grote steden. Het is aantrekkelijk om hier te zitten en ook wat rustiger. Ik mag niet klagen maar ik hoop dat voor iedereen de economie weer wat aantrekt, vooral voor mensen die het nu super zwaar hebben”, besluit Bouma.

Wil je ook eens logeren bij B&B Janz?

B&B Janz ligt aan de ‘s Gravenweg 246 in Capelle aan den IJssel. Deze sfeervolle en gastvrije B&B heeft drie slaapkamers, een mooie tuin, een terras, gratis parkeren, een fietsenstalling, internet en WiFi. Meer informatie is te vinden op www.bedandbreakfastjanz.nl. Email: info@bedandbreakfastjanz.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15