Burgemeester Oskam met Marian Bruijnzeels-Tijsmans, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Frank de Roo)
Burgemeester Oskam met Marian Bruijnzeels-Tijsmans, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Frank de Roo)

Burgemeester Oskam reikt lintjes alsnog uit

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle – Burgemeester Peter Oskam heeft op 24 april tijdens de traditionele Koninklijke lintjesregen, via video-telefoongesprekken aan zeven Capellenaren een Koninklijke Onderscheiding toegezegd. Helaas konden de lintjes toen niet worden uitgereikt. Vandaag lag bij het gemeentehuis de rode loper uit. De lintjes zijn onder het genot van een kopje koffie, een lekker gebakje en een leuk gesprek alsnog uitgereikt. 

 

Burgemeester Oskam: “Het waren hele leuke gesprekken met trotse Capellenaren. Het is natuurlijk jammer dat ze zo lang op de onderscheiding hebben moeten wachten en dat er nu maar een klein gezelschap mensen aanwezig kan zijn, maar niettemin heb ik mijn waardering uitgesproken voor Capellenaren en het vele werk dat ze de afgelopen jaren voor de samenleving en Capelle hebben gedaan”. 

Tijdens de lintjesregen zijn in Capelle aan den IJssel zes Capellenaren tot Lid en één tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. Mevrouw Jongeneel ontvangt haar lintje nog iets later omdat ze op vakantie is. 

De zeven gedecoreerden zijn:

Mevrouw L.P. (Lia) Jongeneel

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Lia Jongeneel ontvangt haar Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als vrijwilliger bij de Vijverhof. Zij is activiteitenbegeleider bij de Vijverhof, maar zet zich naast haar betaalde baan ook in voor het organiseren van vakanties, busreizen en kleine uitstapjes. Daarnaast zet zij zich in bij Stichting IPSE de Bruggen om voor mensen een bezoek aan een concert, uitstapje of een bijzondere maaltijd mogelijk te maken. Zij heeft intensief contact met een bewoner die begeleid zelfstandig woont. 

Mevrouw M.P.J. (Marian) Bruijnzeels-Tijsmans

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Marian Bruijnzeels-Tijsmans ontvangt haar Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als docent voor de EHBO, haar lidmaatschap aan de adviesraad sociaal domein en haar werkzaamheden voor de organisatie Ontdek Autisme. 

 

De heer J.J. (Jan) Huijer en mevrouw F.A.N. (Nanda) Huijer-Boef

Beiden lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Jan Huijer en mevrouw Nanda Huijer-Boef ontvangen hun Koninklijke onderscheidingen voor hun verdiensten in de pleegzorg. Zij zijn sinds 1991 pleegouders (ook crisisopvang) en hebben hun huis en hart al voor 35 kinderen opengesteld. Naast de pleegzorg zet de heer Huijer zich nog in voor de organisatie Ouders Overleden Kind. 

Mevrouw E. (Betty) Eijkelenboom-Westerlaken

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Betty Eijkelenboom-Westerlaken ontvangt haar Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten uit het verleden voor de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en de voorleesexpress. Op dit moment zet zij zich nog in als kerkvrijwilliger bij de Stichting Aafje en bij Dolfijn vakanties. 

De heer G.H. (Jörg) Kamerbeek

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Jörg Kamerbeek ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn activiteiten als bestuurslid bij Sparta Cricket 1888 en secretaris Stichting Sparta Schollebos. In het verleden heeft hij zich ingezet voor als bestuurslid voor Sparta Rugby en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond. 

De heer W.A. (Wim) de Bruin

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Wim de Bruin ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet als gemeenteraadslid, fractievoorzitter en lid van het Afdelingsbestuur Partij van de Arbeid. Daarnaast is hij secretaris geweest van Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat en momenteel is hij nog actief als bestuurslid van de Huurdersraad en van Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 22 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 23 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35