De Watervallei in het Schollebos. (Foto: Frank de Roo)
De Watervallei in het Schollebos. (Foto: Frank de Roo) (Foto: FR001)

Vier jij zomervakantie dicht bij huis?

  •   keer gelezen

Capelle - Deze zomervakantie is anders dan anders. Door de coronacrisis blijven veel mensen thuis. De afgelopen jaren was er voor de thuisblijvers van alles te doen. Dit jaar is het even zoeken naar wat kan en wat niet. Gelukkig wordt er steeds meer duidelijk en wordt er door verschillende organisaties hard gewerkt om er weer een leuke vakantie van te maken.


Zomervakantieprogramma

Voor kinderen en jeugd tot 16 jaar is er dit jaar van alles te doen. In elke wijk zijn er minstens twee dagen in de week allerlei activiteiten. Van het bouwen van huttendorpen, leren hoe je kunt beatboxen, voetballen in een pannakooi, Capelle Campus, dansen, meidenworkshops tot spetteren in De Watervallei.

Het complete overzicht van activiteiten voor de jeugd is te vinden via www.facebook.com/vakantieincapelle. Voor vragen kunt u mailen naar info@sportiefcapelle.nl.

Jeugd Vakantiepaspoort

Maak gebruik van het Jeugdvakantiepaspoort dat alle Capelse basisschoolkinderen op school hebben gekregen. Zit uw kind niet in Capelle op school of krijgt u een logee? Koop dan voor € 4,50 een Jeugdvakantiepaspoort in het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Kijk voor informatie op www.jeugdvakantiepaspoort.nl.

Ga op pad met de Rotterdampas!

Ook Capellenaren kunnen de Rotterdampas kopen. Met deze pas krijgt u korting op veel leuke uitjes. De Rotterdampas kost € 60 voor een volwassene en € 12,50 voor een kind tot en met 17 jaar. Kijk voor meer informatie en het kopen van de pas op www.rotterdampas.nl. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u de Rotterdampas met korting kopen. De pas kost dan € 5,00 voor een volwassene en is gratis voor kinderen t/m 17 jaar. Kijk voor de voorwaarden en het aanvragen op www.capelleaandenijssel.nl/rotterdampas.

Wat is er nog meer te doen?

Ook op www.watisertedoenincapelle.nl vindt u een handig overzicht van verschillende activiteiten voor jong en oud. Van creatief tot leerzaam tot sportief of ontspannend. Er is voor iedereen wel wat te beleven. Ook vind je er de activiteiten van Welzijn Capelle, Sportief Capelle en Bibliotheek aan den IJssel.

Organiseert u ook een leuke activiteit in Capelle? Maak het overzicht compleet en plaats het op www.watisertedoenincapelle.nl.

Aanbieders

Naast het uitgebreide aanbod op www.watisertedoenincapelle.nl en www.facebook.com/vakantieincapelle is ook veel informatie over activiteiten op de websites van de verschillende aanbieders:

www.welzijncapelle.nu

www.sportiefcapelle.nl

www.capsloc.nl

www.bibliotheekaandenijssel.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten