Makkelijk toch: het knooppunten netwerk begint al in Capelle !
Makkelijk toch: het knooppunten netwerk begint al in Capelle ! Foto: Enno van Waardenberg

Fietsvakantie begint bij de voordeur

Algemeen 44 keer gelezen

Capelle - De door de coronacrisis genomen maatregelen zijn weer versoepeld. Veel landen staan weer open voor buitenlands toerisme en we mogen van premier Rutte weer op vakantie. Zijn advies is goed na te denken wat je gaat doen en wijs op reis te gaan. “Op vakantie in Nederland en neem de fiets of de auto”. Wat de Fietsersbond betreft is het uiteraard heel logisch om voor de fiets te kiezen. Er zijn prachtige mogelijkheden in eigen land.

Door Fietsersbond afdeling Capelle

Je kunt plekken vinden waar je anders met de auto op de grote weg op hoge snelheid voorbij raast. Ontdek hoe mooi ons land eigenlijk is. Nederland met zijn rivieren en uiterwaarden, bossen, heide en duinen, molens en kastelen. Fietsen kan je alleen doen of met meerdere mensen, start al gewoon bij de voordeur en fietsen maar! Ga wel goed voorbereid op weg. Zoek goed uit waar je naar toe wilt gaan en of je ergens terecht kunt voor eten en overnachting. De horeca, campings en vakantieparken zijn weer open, in de meeste gevallen is reserveren verplicht. Zorg voor voldoende rust onderweg en onderbreek je fietstocht even voor een bezienswaardigheid, speeltuintjes zijn voor kinderen altijd leuk. Plan de tocht bijvoorbeeld door een mooi natuurgebied, via veerponten, zoek een historische plaats uit en verbindt ze met elkaar. Het is heel leuk om van plek naar plek fietsen, in relatief korte tijd zie je heel Nederland. Maak gebruik van betaalbare Bed & Breakfast adressen, vooral bij adressen van Vrienden op de fiets overnacht je voordelig, mét ontbijt. Voor de fietsende avonturiers met het tentje achterop zijn er de (natuur-)campings. Er is veel goede informatie te vinden op internet van diverse fiets gerelateerde organisaties (nederlandfietsland.nl, vriendenopdefiets.nl, veerponten.nl). Je kunt je route ook plannen langs fietsknooppunten of LF-routes. Wil je een autoluwe, recreatieve route kijk dan eens op de website routeplanner.fietsersbond.nl die ook als app beschikbaar is. Kijk ook eens op de site fietsersbond.nl/onderweg/fietsroutes, hier vind je mooie routes, onder andere die van Jessica de Korte met veel tips voor onderweg.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Fietsersbond, afdeling Capelle aan den IJssel? Kijk dan op de website www.capelle.fietsersbond.nl. De Fietsersbond wil het fietsen bevorderen en komt daarom op voor de belangen van fietsers en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Neem contact op via capelleadijssel@fietsersbond.nl om meer te weten te komen over de mogelijkheden om zelf hieraan mee te werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 gisteren
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30