Tuinderij Groenzoom. (Foto: Roos van der Schoor/bron: Natuurmonumenten)
Tuinderij Groenzoom. (Foto: Roos van der Schoor/bron: Natuurmonumenten) (Foto: )

Vijf keer vakantie rondom Rotterdam

  •   keer gelezen

Regio - Deze zomer vieren we meer dan ooit vakantie in eigen land. Vijf tips van boswachter Natascha Hokke (instagram.com/deboswachtert) voor leuke uitjes rondom Rotterdam!


“Waarom gaan we eigenlijk altijd naar het buitenland op vakantie? Nederland is alles behalve saai en er valt genoeg te ontdekken. Dit is een uitgelezen kans om natuur naast de deur te ontdekken. Je ervaart hier de rust en stilte die je op zoekt als je op vakantie bent. En bovenal, je ontdekt unieke natuur vlak bij de stad. Daarvoor hoef je dus niet ver weg te gaan”, vertelt boswachter Natascha Hokke, werkzaam bij Natuurmonumenten op het Rotterdams platteland. Vijf tips om jouw zomervakantie mee te vullen:

Belevenisboerderij

Er bestaat geen plek rondom Rotterdam zoals Belevenisboerderij Schieveen! Je vindt hier een unieke mix van het boerenleven, dieren en natuur. De ondeugende geitjes wachten met smart tot je met het bakje geitenbiks de stal in komt lopen. Kinderen leven zich uit in het hooikasteel en de groene Speelnatuur van OERRR. Je mag zeker niet weggaan voordat je de Schieveense kruidkoek van boerin Petra hebt geprobeerd. Voor volwassenen is dit hét perfecte excuus om jouw kinderen of die van vrienden mee te nemen voor een middagje gezelligheid.

Skaten richting Midden-Delfland

Voor een portie feel good-beweging trek je de skates aan en vertrek je richting Midden-Delfland. In ons hectische bestaan hebben we vaak geen tijd voor een lange route. Geen excuusjes meer! Download gratis de app Natuur Routes van Natuurmonumenten voor iPhone of Android. Zoek naar de skeelerroute en gaan!

Boodschappen bij de boer

Een gouden tip voor deze vakantie is om samen met vrienden boodschappen te doen bij boeren in de omgeving. Score groenten, eieren, melk, kaas of zelfs vlees bij de lokale boer en bereid ’s avonds met elkaar een sterrenmaaltijd! In Midden-Delfland en tussen Rotterdam en Delft zitten genoeg boeren met huis-aan-huis-verkoop. Op deze manier zorg jij met de keuze op je bord voor een mooi landschap om de hoek. Want, al deze boeren houden rekening met de natuur.

Fiets het Polderpad

Nergens zie je het contrast natuur / stad zo goed als op het Rotterdams platteland! Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de imposante skyline van onze havenstad. De fietsroute Polderpad – van Rotte tot Schie start bij Rotterdam CS en neemt je mee richting de polders. Trotseer die polderwind en ontsnap aan de hectiek van alledag!

Ackerdijkse Plassen

Vlakbij Rotterdam ligt de Ackerdijkse Plassen. Een belangrijk vogelgebied in Nederland dat ruimte biedt aan veel bijzondere vogels. Wandel de route rond het gebied. Vanuit 3 verschillende uitkijkpunten heb je een fantastisch, steeds compleet ander, uitzicht!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten