Burgemeester Peter Oskam met zijn gezin.
Burgemeester Peter Oskam met zijn gezin. (Foto: )

Burgemeester Oskam: ‘Ik ben heel trots op Capelle’

  •   keer gelezen

Capelle - De afgelopen maanden zijn voor veel mensen in Capelle een zware tijd geweest. Er zijn mensen ziek geworden en mensen overleden. Burgemeester Peter Oskam is heel trots op Capelle, omdat er met elkaar ongelofelijk goed is samengewerkt. Dat brengt ook weer heel veel positieve energie met zich mee. De versoepelde maatregelen brengen met zich mee dat het goed is om niet te ver van waar je woont vakantie te vieren. In Capelle is ook heel veel te doen. Hierover is alles te vinden op de websites van diverse organisaties.


Door Annemarie van der Ploeg

“Je kunt ook best met de regels in je hand op sommige plekken in Europa op vakantie gaan. Maar blijf voorzichtig en alert. Blijf op elkaar letten en houd je aan de regels om te voorkomen dat het coronavirus zich heel veel verder verspreidt. Dat is toch iets waar we met elkaar bang voor zijn, dat dat gebeurt. Ik hoop op een hele mooie zomer hier in Capelle. Ik gun iedereen prachtig weer want met mooier weer is vakantie in eigen land en ook in Capelle extra leuk. We hebben hier in de omgeving ook prachtige plekken waar we ons kunnen vermaken in de zomer. Ik ben ontzettend blij dat de Watervallei weer open is. Deze heeft ook een prachtige prijs gekregen, de Circulair Spelen Award 2020. Een prijs voor de leukste gerealiseerde speelplek van Nederland met circulaire waarden. Heel veel mensen zijn blij dat deze plek er is. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is dat een mooie plek om, als het mooi weer is, naartoe te gaan. Maar er is nog veel meer te doen in Capelle. Het is misschien goed om een paar van deze activiteiten te noemen. Zo heel voorzichtig gaan er, zeker voor kinderen, weer wat zomeractiviteiten van start. Vanuit Sportief Capelle is er gewoon weer op alle plekken weer van alles te doen van de zomer. Sportief Capelle richt zich vooral op buitenactiviteiten. Zij gaan ook meidenworkshops organiseren en ze starten cursussen en trainingen. Daarnaast gaan de huttendorpen weer van start. Ook is het Jeugdvakantiepaspoort weer uitgereikt aan kinderen van de basisschool. Daarin staan allerlei activiteiten in de regio vermeld waar kinderen gebruik van kunnen maken. Het jeugdvakantiepaspoort is gratis voor kinderen die in Capelle op school zitten. Zit je hier niet op school dan kun je er in het gemeentehuis een aanschaffen voor € 4,50. Op vertoon van de Rotterdampas is deze hier ook gratis verkrijgbaar.”

Ook burgemeester Oskam blijft deze zomer de meeste tijd in Capelle. “Ik blijf voor een groot gedeelte van de vakantie gewoon in Capelle, maar ik ga wel een klein weekje naar ergens dichtbij in het buitenland om er even tussenuit te zijn met het gezin. Ik ga dan met de auto. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor het feit dat er veel is gebeurd. Daar moeten we van leren en ook bij stilstaan, goed mee omgaan en ons steeds blijven focussen op het telkens handen wassen, afstand nemen en dat we niet hele grote menigtes gaan opzoeken. Maar we moeten ook proberen om er met elkaar een fijne zomer van te maken. Daarom hoop ik op mooi weer, want met mooi weer is het gewoon allemaal leuker als je in de vakantie thuis bent.”

“Blijf vooral leuke dingen doen, maar blijf serieus en blijf op elkaar letten. Ik wil graag alle Capellenaren gewoon een hele fijne vakantie toewensen, of dat nou in Capelle is of ergens anders. Ik wens iedereen een hele fijne zomervakantie”, besluit burgemeester Oskam.

Wat is er te doen in Capelle en omgeving?

Kijk voor meer informatie over de zomeractiviteiten in Capelle op de volgende websites: www.watisertedoenincapelle.nl www.sportiefcapelle.nl www.welzijncapelle.nu en www.jeugdvakantiepaspoort.nl Er zijn ook deze zomer weer heel veel activiteiten die gewoon doorgaan.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten