Logo ijsselenlekstreek.nl


Eveline Klein bij haar Minibieb aan het Maria Daneelserf 66 in Capelle. (Foto Annemarie van der Ploeg)
Eveline Klein bij haar Minibieb aan het Maria Daneelserf 66 in Capelle. (Foto Annemarie van der Ploeg) (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Iedereen kan boeken halen bij de minibieb van Eveline

Capelle - Eveline Klein uit Capelle wilde altijd al een eigen boekenzaak hebben, maar dat ging niet. Op Facebookgroep BoekenVerslinders vond zij Minibieb beheerders en kwam zo op het idee om er zelf een te beginnen. Met genoeg boeken en goedkeuring van de buren startte zij een Minibieb. Eerst met boeken voor volwassenen maar toen zij over het Kinderzwerfboek hoorde, begon zij ook een Kinderzwerfboekstation.

Door Annemarie van der Ploeg

Inmiddels heeft Eveline een ruime keuze voor zowel volwassenen als voor kinderen. Ze heeft de enige geregistreerde Minibieb in Capelle, aan het Maria Daneelserf 66, die 24/7 is geopend. Donaties zijn van harte welkom. "Ik vond het leuk en de buren ook, dus heb ik een leuk kastje buiten gezet en sindsdien loopt het als een tierelier. Voor de Kinderzwerfboeken kan ik stickers aanvragen en een keer in de zoveel tijd kan ik een boekenpakket aanvragen en dan krijg ik hartstikke mooie boeken. Nu heb ik weer hele mooie boeken gekregen vanwege de kinderboekenweek."

Voorraad

Klein begon met 20 boeken. "En als je ziet hoeveel boeken er in de gang staan. Mijn buurvrouw heeft de kast opgeruimd en twee dozen boeken gebracht. Vandaag had ik een doos boekjes buiten gezet met daarop: 'gratis boekjes meenemen'. Toen kwam er een meneer langs. Ik vroeg hem of hij een boek wilde meenemen. Maar hij was van plan op te ruimen en veel boeken te komen brengen. Helemaal geweldig!"

Publiciteit

"Ik heb bij diverse adressen in de buurt flyers afgegeven, een Facebookpagina en een Instagram account aangemaakt: Eef's boekenkastje. Hierop plaats ik elke week/twee weken een berichtje, wat erbij is gekomen of geruild. Hoe ik dat precies weet? Ik zet alles netjes neer, heb ze in mijn handen en dan zie ik of er een boek weg is of bij gekomen is."

Lezen

Klein vindt dat iedereen moet gaan lezen. "Het is gewoon hartstikke leuk en ontspannend. Ik word er blij van als mensen die het zich niet kunnen veroorloven zeggen: 'Ik heb zo veel gelezen.' Ze komen naar mijn kastje en nemen iets mee wat ze normaal niet zouden kopen. Het is laagdrempelig. Je neemt snel iets mee om te kijken of het bij je past."

Kinderzwerfboek

Op woensdag 4 oktober (vandaag) is het Nationale Kinderzwerfboekdag en tevens de eerste dag van de Kinderboekenweek. Op www.kinderzwerfboek.nl kunnen kinderen stickers aanvragen om op hun boeken te plakken en in de gaten te kunnen houden waar het boek heen gaat.

www.facebook.com/eefsboekenkastje

Meer berichten


Shopbox