Willeke Thoen (voorgrond) en Mirjam Schallenberg: zin in Aquapelle.
Willeke Thoen (voorgrond) en Mirjam Schallenberg: zin in Aquapelle. Foto: Wijntjes Fotografie

ACZ zeer enthousiast over Aquapelle

Algemeen 124 keer gelezen

Dit najaar stapt ACZ over van zwembad De Blinkert naar het gloednieuwe Aquapelle. Een mooie toekomst ligt in het verschiet.

Door Jan J. Timmer

Capelle - “Het nieuwe zwembad is van groot belang voor ACZ”, vertelt de kersverse voorzitter Willeke Thoen. “We krijgen er letterlijk en figuurlijk de ruimte in een moderne en uitnodigende setting.” TC-lid en trainer van de synchroonzwemafdeling Mirjam Schallenberg is het met Thoen eens. “Aquapelle heeft een hoofdbassin dat zes banen breed is en een diepte heeft van 2,5 meter; ideaal. Daarnaast is er een instructiebad van 15 meter lang, waar we prima in terecht kunnen met het recreatieve 50+-zwemmen, onze jongste zwemmers en de nieuwe ‘afdelingen WaterSpetters’ (5+ kinderen met het A-diploma) en TrimZwemmen (vanaf 20 jaar).” 

Willeke Thoen werd begin juli benoemd tot voorzitter van ACZ. “Vijf jaar geleden kwam ik met de club in aanraking toen mijn dochters er lid werden. Vervolgens raakte ik steeds meer bij de vereniging betrokken en ben de afgelopen twee jaar contactpersoon geweest van de Synchro-afdeling naar het bestuur. Toen de vorige voorzitter aangaf te willen stoppen,werd naar mij gekeken om hem op te volgen. En nu ben ik ‘het’.; in een bijzondere fase van het clubbestaan. Het is heel leuk en uitdagend voor ACZ om de overstap naar een nieuwe accommodatie te maken. 

“Met dank ook aan de gemeente en het vorige bestuur die zich jarenlang hard hebben gemaakt voor Aquapelle. Op deze nieuwe locatie kan ACZ zich zonder beperkingen verder ontwikkelen, zowel in de breedtesport als de topsport. We verwachten dat Aquapelle zeker ook aantrekkingskracht gaat hebben op nieuwe leden.” Voor de synchroonzwemafdeling geldt dat deze al flink populair was, niet in het minst vanwege de landelijke topprestaties van deze tachtig leden tellende afdeling. “De laatste jaren zie je steeds vaker meiden van buiten Capelle zich bij ons aansluiten”, weet Mirjam Schallenberg. “Dat zegt genoeg.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15