Telefonische felicitatie voor mevrouw Reijnierse-van Buijtenen op haar honderdste verjaardag. (Foto: Jan van der Arend)
Telefonische felicitatie voor mevrouw Reijnierse-van Buijtenen op haar honderdste verjaardag. (Foto: Jan van der Arend)

‘Honderd jaar; een leven met ups en downs’

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Mevrouw Reijnierse-van Buijtenen uit Capelle viert vandaag haar honderdste verjaardag. Dochter Ria van Zanten vertelt: ‘Om een leven van 100 jaren in het kort samen te vatten valt niet mee. Zo’n leven bevat uiteraard vele ups en downs.’

‘Mevrouw Reijnierse-van Buijtenen is geboren op woensdag 18 augustus 1920. Zij leerde mijn vader kennen op een dansvereniging. Ze trouwden op 4 september 1940 en kregen november 1942 een zoon, september 1944 een dochter. Zes weken later werd mijn vader gevorderd door de Duitsers. Zij bleef met twee zieke kinderen in de hongerwinter achter. Mijn vader kwam een half jaar later pas weer terug, met veel te kleine babykleertjes die hij had gekregen voor de dochter. Mei 1947 werd weer een zoon geboren. Ze groeiden op in Rotterdam West. Verhuisden naar Oud Mathenesse en in 1982 kwamen zij in Capelle Schollevaar wonen. In 2004 verhuisden zij naar een ‘aanleunwoning’ in De Baronie. Zij kregen 5 kleinkinderen en de familie is inmiddels uitgebreid met 9 achterkleinkinderen.

Genoten van vele vakanties in binnen- en buitenland. Met hun 60-jarig huwelijk beleefden ze met ons hun eerste vliegvakantie naar Lanzarote. Met hun 65-jarig huwelijk is burgemeester Joke van Doorne op bezoek geweest. Met hun 70-jarig huwelijk in 2010 was mijn vader te ziek voor een bezoek. Ruim drie weken daarna is mijn vader overleden.

Mijn moeder is nog nauwelijks in staat om te lopen en heeft veel pijn maar wil beslist in haar ‘eigen huis’ blijven wonen. Desondanks geniet zij van haar (klein- en achterklein)kinderen. Is aanwezig bij de vele verjaardagen, kerst enz. Voor een etentje is zij altijd te porren.

Nu met haar 100ste verjaardag wordt zij, ivm de corona, telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Peter Oskam. Zondag vierden we haar verjaardag met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en aanhang met een heerlijk buffet in het Zalmhuis. 

Haar achternichtje heeft via Postmaatje op Facebook een actie opgezet om haar te feliciteren. Inmiddels vele mooie kaarten binnen, zelfs uit België en Japan! Ik heb een herinneringsboek samengesteld, te beginnen met uittreksel van het huwelijk van haar oma en opa op 30 augustus 1893. Alle kinderen, klein- en achterkleinkinderen hebben daar een stukje in geschreven.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 22 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws gisteren
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20