Repair Café.
Repair Café. (Foto: Francis Huisman)

Het Repair Café in Capelle start weer!

  •   keer gelezen

Capelle - Op donderdag 3 september gaat het Repair Café in Capelle weer open, en vanaf 5 september de dependance Schollevaar ook: elke eerste zaterdag van de maand.


Vanwege corona was het Repair Café de afgelopen tijd dicht, maar vanaf donderdagmiddag 3 september kun je kapotte apparaten weer laten repareren. De naaimachinemonteur zal er zijn in Wijkgebouw De Fluiter op 3 september. Daarvoor moet je je eerst aanmelden bij telefoonnummer 06 2322 1645 of via info@repaircafecapelle.nl. De organisatie rekent op jouw begrip en medewerking voor de bijzondere omstandigheden in verband met de coronamaatregelen. Er kan één persoon per te repareren apparaat ontvangen worden , de organisatie verzoekt iedereen binnen het gebouw een mondkapje te dragen en vragen iedereen steeds 1,5 meter afstand te houden.

Voor je naar het Repair Café komt stel je jezelf de volgende gezondheidsvragen:

  • Heb je nu corona of heb je nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
  • Ben je genezen van corona korter dan twee weken geleden of heb je huisgenoten/gezinsleden die de afgelopen twee weken corona hebben gehad?
  • Heb je één of meerdere van de symptomen die passen bij corona: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies, koorts (meer dan 38gr.C)? of huisgenoten/gezinsleden met één van deze symptomen?
  • Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Indien één van deze vragen met ‘ja’ wordt beantwoord kun je niet geholpen worden bij het Repair Café. Alleen als je alle vragen met ‘nee’ hebt beantwoord kun je met het te repareren apparaat tijdens de openingstijden naar het Repair Café komen.

Het apparaat dat je meebrengt om te repareren moet schoon en leeg zijn, van buiten en voor zover mogelijk ook van binnen. In stofzuigers mag geen gebruikte stofzak zitten.

Het Repair Café Capelle is open elke donderdagmiddag van 14.00-16.30 uur in het Buurthuis De Fluiter, Wiekslag 3 (naast het IJsselcollege). In Schollevaar elke eerste zaterdag van de maand van 10.00-12.30 uur in het Huis van de Wijk, Stationsplein 20. Op donderdag is het Repair Café telefonisch bereikbaar op tel. 06 2322 1645. Zie ook de website www.repaircafecapelle.nl of www.repaircafe.nl voor meer dependances.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten