<p>Wanja Meijer is nu aan de slag als planningscoach.&nbsp;</p>

Wanja Meijer is nu aan de slag als planningscoach. 

(Foto:)

Wanja (48) uit Capelle heeft RSI: ‘Stilzitten is niks voor mij’

  •   keer gelezen

Capelle - “Het leek wel of ze met messen in mijn gewrichten ronddraaiden. Ik kon niet eens een theekopje meer vasthouden.” Wanja Meijer (48) vertelt over de RSI waar ze ooit veel last van had. Werken lukte daardoor niet meer.


Haar nek- en rugklachten hadden zich opgebouwd door een jarenlange verkeerde computerwerkhouding en werkstress. Na twee jaar van klachten werd ze 100% arbeidsongeschikt werd verklaard. Ze was pas dertig.

Maar: “Stilzitten is niks voor mij.” Toen het weer enigszins kon, zocht ze vrijwilligerswerk. Als fervent tangodanser was de keus niet moeilijk toen het Amsterdamse tangofestival Tangomagia vrijwilligers zocht. Wanja begon als kassamedewerker, werd office manager, en stoomde door naar evenementencoördinatie. “Daar heb ik zóveel geleerd! Plannen, onderhandelen met commerciële partijen, omgaan met maestro’s en orkestleden, beleidsstukken schrijven...”

Van vrijwilligerswerk alleen kan de schoorsteen niet roken. Gelukkig vond Wanja weer betaald werk. De RSI bleef: “Als ik in een verkeerde houding zit, heb ik in no time weer last.” Vier jaar geleden kwam de Amsterdamse naar Capelle, voor de liefde. Ze moest weer solliciteren. “Maar ik was bang om afgewezen te worden, ook door mijn leeftijd. En het werk wat ik had gedaan, kan niet meer vanwege de RSI. Dus wat moest ik?”

Wanja begon aan een coachingstraject bij Ella Siegers, werkcoach bij Welzijn Capelle. Samen keken ze naar Wanja’s sterke punten, haar angsten, naar wat energie geeft. Dat bleek bloggen te zijn, en meedoen aan ‘online challenges’ via Facebook. Zo leerde ze steeds beter schrijven en fotograferen. Haar blog over duurzaam leven heeft aardig wat volgers.

Wanja besloot voor zichzelf te beginnen. Als planningscoach, om anderen te helpen met haar ervaring en kennis. Ze is blij met Ella’s hulp. “Door haar ben ik in m’n kracht gekomen.” Ondertussen heeft ze haar eerste betaalde opdrachten binnen.

Ella Siegers, werkcoach bij Welzijn Capelle: “Wanja kwam van ver, twijfelde zo aan zichzelf. Terwijl het zo’n leuk mens is! Maar ze is weer overtuigd geraakt van haar eigen talenten.”

(Tekst/foto: Welzijn Capelle)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten