Afbeelding
Foto:

Er is nu ook een Capelse versie van de Nationale Diabetes Challenge

Algemeen 44 keer gelezen

Capelle - In Nederland hebben maar liefst één miljoen mensen diabetes. Suikerziekte is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Slechts 80% van hen weet dit. Dit betekent dat zo’n 200.000 mensen rondlopen met diabetes zonder dit te weten. En diabetes groeit, harder dan wij tot nu toe dachten.

Op dit moment is sprake van een hele grote groep mensen met dit type 2, wereldwijd. Hiervoor zijn een aantal oorzaken aan te wijzen. Vergrijzing betekent een toename van het aantal mensen met type 2 diabetes mellitus. Maar de sterkste toename wordt niet gezien bij de oudere mensen, maar juist bij relatief jongere mensen. We zien hier een duidelijke relatie met overgewicht, te weinig bewegen, en verkeerd eten (weinig vezels, veel toegevoegde suikers, veel dierlijke producten).

Daarom is Sportief Capelle al een aantal jaren actief om vooral wandelen als beweegvorm voor deze doelgroep aan te bieden. Hiermee gebruiken we wandelen als medicijn bij het behandelen van diabetes. Veel mensen zijn op zoek naar een recept hiervoor, terwijl bewegen het beste advies is!

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) heeft hiervoor de Nationale Diabetes Challenge in het leven geroepen. Deze foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseert de stichting sinds 2006 al diverse sport- en beweegactiviteiten om mensen met diabetes te informeren over de positieve effecten van sport en bewegen, ze deze effecten te laten ervaren en ze te inspireren tot een sportief leven met diabetes. Dankzij de NDC hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet. De coronacrisis benadrukt het belang van bewegen en een gezonde leefstijl. Met de NDC streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. Met het doel de leefstijl en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren.

Omdat Sportief Capelle graag aansluit bij de doelen die de Bas van de Goor Foundation stelt aan deze Challenge, organiseren wij vanaf dinsdag 1 september a.s. de Capelse versie van de Nationale Diabetes Challenge. Hierbij wordt er 10 weken lang gewandeld. Op 14 november, Wereld Diabetes Dag, sluiten alle wandellocaties de challenge lokaal af in eigen buurt. Door heel Nederland maken we er met elkaar virtueel een feestje van!

Dankzij de wekelijkse wandelbijeenkomst wordt er op een sportieve manier gewerkt aan de gezondheid en het welzijn van mensen met diabetes. De groepswandelingen zijn gratis en toegankelijk en laagdrempelig en daarmee geschikt voor iedereen en dan met name voor mensen met (een verhoogd risico op) diabetes type 2.

De 10 wekelijkse wandelingen vinden plaats vanaf 1 september op de dinsdagavonden en starten om 19.00 uur vanaf Sportcomplex Aquapelle (Alkenlaan 85).

Wilt u graag meewandelen!? Opgeven kan via info@sportiefcapelle, https://www.nationalediabeteschallenge.nl/sportiefcapelle/inschrijving/ of via ons telefoonnummer 010-258 87 87.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 13 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 13 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35