Afbeelding
Foto: Jan Kok

Tweede transformatie Roer-Barbizon gebied in Capelle opgeleverd

Algemeen 89 keer gelezen

Capelle – In Capelle aan den IJssel heeft wethouder Maarten Struijvenberg gisteren, samen met ontwikkelaar Bakkers | Hommen en architect Wim van Es het tot woningen omgebouwde bedrijfspand Nautilus geopend. Deze tweede transformatie in het Roer-Barbizon gebied bestaat uit 51 luxe woningen. De appartementen zijn verhuurd en bewoond. 

 

Wethouder Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling): “Er blijft grote behoefte aan woningen voor starters. Het transformeren van leegstaande kantoorgebouwen naar appartementen is een prima manier om betaalbare woningen in Capelle te realiseren voor deze doelgroep. In dit gebied volgen nog meer appartementencomplexen, zowel transformaties als nieuwbouw.” 

 

In 2019 werd gestart met de transformatie van het voormalig kantoorpand aan Roer 276. In juli zijn de woningen turn-key opgeleverd. De woningen hebben een moderne uitstraling en zijn van alle gemakken voorzien. De algemene ruimtes hebben bijzondere details in het thema van Nautilus. Daarnaast heeft het gebouw verschillende gemeenschappelijke faciliteiten zoals wasruimtes en een gezamenlijk dakterras. Ontwikkelaar Tom Bakkers is trots op Nautilus: ‘Dit gebied is aangewezen om meer woonmogelijkheden toe te voegen. Met dit project proberen wij aan die behoefte te voldoen. En dan voornamelijk woningen in het midden huur segment waar op dit moment een groot tekort aan is. We zijn ook druk bezig met een Fase 2 plan om op het naastgelegen terrein een uitbreiding van het wooncomplex te maken. Duurzaamheid en innovatie staan bij onze projecten hoog in het vaandel. We bouwen dan ook bewust niet in de natuur, maar verdichten plekken waar al gebouwd is’. 

 

Meer plannen 

Nautilus is het derde appartementencomplex op het Capelse woon-werkterrein, grenzend aan Rotterdam. Tien jaar geleden werd Barbizonstaete gerealiseerd. De komende tijd volgen er meer transformaties in deze omgeving. Op dit moment zijn er in totaal 174 appartementen in het woon-werkgebied Roer-Barbizon. Het appartementencomplex Barbizonstaete telt 81 appartementen, het buurpand Aquarius 42. Dit pand, aan het Roer 288, is in april 2019 opgeleverd. In de komende periode worden er meer woningen gebouwd. In het gebied worden meer appartementen gerealiseerd. Het pand aan de Barbizonlaan 50 wordt getransformeerd tot een zorghotel. Aan het Roer komen nieuwbouwwoningen. 

 

Gebiedspaspoort

Omdat het aantal woningbouw-initiatieven in dit deel van Capelle toeneemt komt de gemeente met een gebiedspaspoort. In juli is hiervoor een bewonersavond voor georganiseerd. Belanghebbenden en geïnteresseerden worden betrokken om tot een breed gedragen paspoort, met ambities en spelregels te komen. Dit paspoort is een uitnodiging voor ontwikkelaars om met plannen te komen die passen in de nieuwe leefomgeving. 

 

Lees meer over het project op www.capellebouwtaandestad.nl/roer-barbizon. 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 22 uur geleden
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport gisteren
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 gisteren
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13