Ondertekening van de intentieverklaring door Albert van Wijk (Bestuurder IJsselland Ziekenhuis) en Léon Kempeneers (Head of Strategy, Innovation, Solutions & Partnerships Philips Benelux).
Ondertekening van de intentieverklaring door Albert van Wijk (Bestuurder IJsselland Ziekenhuis) en Léon Kempeneers (Head of Strategy, Innovation, Solutions & Partnerships Philips Benelux).

Innovatie in het IJsselland Ziekenhuis: ‘Daar worden onze patiënten beter van!’

Algemeen 206 keer gelezen

Capelle - Begin september tekenden het IJsselland Ziekenhuis en Philips een intentieverklaring om nauwer te gaan samenwerken. Technologie en software worden steeds geavanceerder en bieden mogelijkheden om de zorg beter te maken en de kosten te verlagen. Voor een ziekenhuis is het belangrijk deze technologie op een goede manier in te zetten. 


Ideale partner

Philips heeft een breed portfolio aan medische technologie en ICT en koppelt dit aan internationale kennis en ervaring op het gebied van innovatie en optimalisatie van diensten en zorgverlening. Voor het IJsselland Ziekenhuis is Philips daarom een ideale partner om mee samen te werken. In de komende periode wordt verder onderzocht hoe deze samenwerking tot stand komt op verschillende onderdelen, zoals medische technologie, ICT, innovatie en optimalisatie. 


Albert van Wijk, bestuurder van het IJsselland Ziekenhuis, is blij met deze ontwikkeling: “Technologie gaat ons helpen om zorg op afstand te leveren als dat kan, en alleen in het ziekenhuis als dat moet. Dat is een belangrijke doelstelling van ons ziekenhuis en Philips kan oplossingen leveren om ons daarbij te helpen. Daarnaast gaat Philips met ons meedenken hoe we processen slimmer kunnen inrichten, met als doel meer efficiëntie en minder kosten. Daar worden onze patiënten ook beter van!” 

 

Bestaande samenwerking voor hartfalen en COPD

Het IJsselland Ziekenhuis en Philips werken al langer samen, onder andere door samenwerking bij de online begeleiding van patiënten met hartfalen en COPD. Met behulp van oplossingen van Philips worden patiënten op afstand gemonitord door - verpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis. 

 

“Ik kijk uit naar de intensievere samenwerking. Mooi dat het IJsselland ziekenhuis nu al veel hartfalen- en COPD-patiënten op afstand zorg verleent met onze oplossingen, dat geeft veel vertrouwen voor de verdere transformatie van zorg in onze uit te werken samenwerking,” zegt Léon Kempeneers, Head of Strategy, Innovation, Solutions & Partnerships Philips Benelux.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42