Ton van Bremen wacht pittig seizoen met CVV Zwervers. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Ton van Bremen wacht pittig seizoen met CVV Zwervers. (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

‘Als we ons kunnen handhaven dan is dat een wereldprestatie’

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Ton van Bremen is begonnen aan zijn eerste seizoen als trainer van CVV Zwervers. De 52-jarige coach wacht een pittige opdracht: zijn ploeg behoeden voor degradatie uit de zondag eerste klasse.

Door Jan Timmer

capelle - Na de 1-5 oefenoverwinning op Soccer Boys waren sommige supporters van Zwervers zo enthousiast dat ze al een eindklassering in de top 6 durfden te voorspellen. “ha ha, dan help ik ze bij deze uit hun droom, toont Ton van Bremen zich minder euforisch. “Het verhaal is simpel: we zullen dit seizoen alle zeilen moeten bij zetten om ons te handhaven. Als dat lukt dan hebben we een wereldprestatie geleverd.” De ervaren coach baseert zich daarbij op zijn bevindingen tijdens de trainingen en in de meeste oefenduels en de resultaten in de voorbije seizoenen, waarin de Couwenhoekers alles uit de kast moesten halen om het hoofd boven water te houden. “Het is mijn taak om de jongens in voetballend opzicht wapenen en ervoor te zorgen dat ze mentaal sterk genoeg zijn om de strijd succesvol aan te gaan”, zegt hij. “Alles begint bij een systeem dat bij de spelers past én speldiscipline, oftewel: je taken uitvoeren. Sommige spelers hadden nog wel eens de neiging om na een tegenslag hun ‘eigen wedstrijd’ te gaan spelen. Juist op ie momenten is het belangrijk dat je rustig blijft en de schade beperkt houdt. Er komt daarna vaak weer een fase waarin je nog terug kunt komen. Dan is het beter als je met 2-1 achterstaat dan met 4-1, want bij die laatste stand valt er niets meer te repareren.”

Oud-prof Van Bremen geniet van zijn omgang met de spelers en de sfeer op de club. “Het is prettig werken hier”, vindt hij. “Ik heb nog altijd veel plezier in het trainersvak al is het soms wel zwaar. Ik werk in de haven en heb mijn werk zo kunnen afstemmen dat ik geen avond- of nachtdiensten hoef te draaien. Betekent wél dat je ‘s ochtends om vijf uur uit de veren moet en na je werk maar even hebt om rust te pakken. Als ik echter die gasten zie op het veld, dan is dat vermoeide gevoel meteen verdwenen. Zolang ik dat plezier blijf vinden in het voetbal, ga ik door.”

CVV Zwervers begint de competitie met het zwaarst mogelijke programma: In het eerste kwartet wedstrijden treft men de complete top 4 van het afgelopen seizoen, te beginnen met FC Boshuizen. “Flinke kluiven”, stelt Van Bremen glimlachend vast. “Reken er maar op dat we compact gaan beginnen aan deze competitie.”

Van prof naar trainer

Ton van Bremen speelde elf seizoenen betaald voetbal bij respectievelijk Excelsior, Vitesse, NAC Breda en opnieuw Excelsior. Als trainer werkte hij onder meer voor Excelsior, 20, SC Feyenoord en vv Capelle. CVV Zwervers is zijn nieuwste uitdaging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15