Afbeelding
Foto: Jan van der Arend

Leo Snijders: ‘Het is droevig, maar de Capelse Sinterklaasintocht gaat niet door’

Algemeen 82 keer gelezen

Capelle - Organisator Leo Snijders over de afgelaste Sinterklaasintocht: “Helaas, door de corona kan de Capelse intocht op 14 november niet plaatsvinden. We zijn bezig met alternatieven en met kinderprogramma’s in het Isala Theater. Dat zal gebeuren op 15 en/of 18 november dus op zondag en/of woensdag. Dus we kunnen gaan kijken of we twee voorstellingen op de zondag geven en twee voorstellingen op de woensdag. Of alleen maar op de woensdag. We moeten nog even kijken of het financieel haalbaar is. Er komen in ieder geval twee voorstellingen op een dag.

Ik vind het droevig dat het niet doorgaat maar we zitten ermee en we kunnen er weinig aan veranderen. We kunnen moeilijk 4000/5000 mensen op de kade neerzetten. Het is voor ons ook niet te handhaven om de 1 1/5 meter regel toe te passen. Dan moet je een heel bataljon handhavers en politieagenten neer gaan zetten om dat te regelen en dat is niet te doen. Dat krijgen we niet gedaan en dat moeten we ook niet gaan proberen. Ook stippen neerzetten is niet te doen. Dus we moeten een jaartje overslaan, helaas. Hopelijk volgend jaar weer.

We zijn ook nog aan het kijken voor het volgende: Sinterklaas komt natuurlijk uit Spanje en moet 10 dagen in quarantaine dus we willen kijken of we hem eerder aan willen laten komen met de boot en daar willen we ook nog opnames van maken. We varen langs het huis van de burgemeester en kijken of we gelijktijdig opnames kunnen maken zodat de burgemeester hem op deze manier nog even welkom heet. En dan gaat hij 10 dagen in quarantaine. Dat is hij verplicht.

Het is triest, maar we kunnen niet anders. Het is onverantwoord. Het is voor de volwassenen en voor de kinderen niet leuk maar het moet nou eenmaal. De kinderen zijn geen probleem, maar er zitten een heleboel volwassenen bij. Opa’s, oma’s etc. en dat gaat niet lukken. De kinderen willen met Sinterklaas op de foto, de ouders willen erbij en die duwen de kinderen naar Sinterklaas toe; dat gaat hem niet worden. Laten we daar maar niet aan beginnen en een paar leuke voorstellingen in het Isala Theater geven. Er kunnen maximaal 114 volwassenen in en de rest kunnen we tot 480 opvullen met kinderen. Dus 3 kinderen mogen begeleid worden door 1 volwassene. Het is dit jaar niet anders en we proberen het beste ervan te maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20