Ger Mulder: Met plezier aan het werk bij voetbalvereniging SVS. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Ger Mulder: Met plezier aan het werk bij voetbalvereniging SVS. (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

SVS richt focus extra op jeugd

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle - SVS is serieus bezig om zijn jeugdopleiding naar een hoger plan te tillen. Daar verandert zelfs een slepende coronacrisis niets aan. De koers is bepaald. Met Ger Mulder als regisseur.


Door Jan Timmer

Toen Mulder anderhalf jaar geleden werd aangesteld als hoofd jeugdopleidingen lag er nog een technisch beleidsplan dat je op zijn minst gedateerd zou mogen noemen. “Mijn eerste maanden bracht ik vooral door met het voeren van gesprekken met mensen uit de jeugdafdeling. Ik wilde weten wat er goed en in hun ogen beter kon. Daarna zijn we gaan werken aan het actualiseren van het technisch jeugdbeleidsplan. De goede elementen hebben we gehandhaafd, nieuwe er aan toegevoegd. Vanuit het bestuur kwam duidelijk naar voren dat men graag de jeugd beter zou willen laten aansluiten op de seniorenselectie. Die doorstroming was er nauwelijks meer. Je zag veel spelers van buitenaf komen om de teams op sterkte te houden. Veel mooier zou het zijn wanneer we in de toekomst meer voetballers met een SVS-geschiedenis kunnen laten doorstromen. Daar levert ook andere extra waarde op in de zin van verbondenheid met en betrokkenheid bij de club én de kans dat zo’n speler langer bij SVS blijft.” Vanuit zijn trainersachtergrond -ooit was hij hoofdtrainer bij SVS- houdt Ger Mulder van presteren. “Dan heb ik het niet alleen over de hoogste teams, maar zeker ook voor de rest van de jeugdafdeling. SVS wil in de breedte een goede opleiding gaan neerzetten. Dat kun je onder andere bereiken door je technisch kader (verder) te scholen. Vanuit het bestuur is daar alle medewerking voor, ook als het gaat om het beschikbaar stellen van budget om mensen naar trainerscursussen te sturen. Sterker nog: we hadden al mensen opgegeven bij de KNVB. En toen kwam corona. Vervelend, maar de positieve lijn is ingezet. Nu even met wat vertraging, maar we zijn absoluut op de goede weg. De koers is bepaald.”

Ger Mulder voelt zich als een vis in het water in zijn huidige functie. “Als trainer op het veld zijn trekt me niet meer, zegt de 65-jarige liefhebber. “In mijn huidige functie kan ik echter wel mijn ervaringen als trainer kwijt, jonge mensen begeleiden en de lijnen uitzetten op technisch gebied. Heerlijk om te doen. En het houdt je jong, haha!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws gisteren
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04