Foto: Stockfoto

Op welke plekken geldt er nu precies een mondkapjesadvies?

  •   keer gelezen

Rotterdam - Nadat premier Rutte en minister De Jonge gisteren bekend maakten dat er een advies komt om in onze regio met een mondkapje op te winkelen, is dat advies weer uitgebreid. Ook in andere publieke binnenruimtes geldt dat het dragen van een mondkapje sterk wordt aangeraden.


In alle gemeentes die vallen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) geldt vanaf dinsdagavond een dringend advies om mondkapjes te dragen in de publieke binnenruimtes. Niet alleen voor winkels dus, maar voor alle instellingen, detailhandel en horeca in onze regio. Ook in bijvoorbeeld gemeentehuizen en musea, én voor contactberoepen, geldt het advies. In verpleeghuizen is het geen advies, maar een verplichting om een mondkapje te dragen.

Het gaat om een advies, winkeliers of andere ondernemers mogen zelf beslissen of mensen zonder mondkapje de toegang wordt geweigerd. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam (voorzitter van onze veiligheidsregio) doet wél een dringend beroep op winkeliers om alleen klanten met een mondkapje binnen te laten. 

De mondkapjesplicht gold natuurlijk al voor het ov, en blijft daar gewoon gelden. Voor de buitenruimte geldt er geen mondkapjesplicht of - advies. Het eerdere experiment daarmee op drukke plekken in Rotterdam krijgt vooralsnog geen vervolg.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten