Afbeelding
Foto: John Riper

Taalcoach van het Jaar: Matanja van der Wart

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle - Donderdagmiddag 8 oktober heeft wethouder Harriët Westerdijk aan Matanja van der Wart de titel ‘Taalcoach van het Jaar’ toegekend en de bijbehorende beker overhandigd. Deze verkiezing was door de stichting Taalcoaching Capelle georganiseerd in het kader van de ‘Week van het Nederlands’. De andere twee genomineerden, Arda Dolman-van Elburg en Jan van Hoeke ontvingen een medaille. Voor alle drie was er een verrassingspakket van Brownies & Downies en een toepasselijk boek.

Voorafgaand aan de bekendmaking stond de wethouder stil bij de persoonlijke verhalen van de drie taalcoaches: heel verschillende verhalen van drie taalcoaches maar met één gemeenschappelijk kenmerk nl. een grote betrokkenheid bij het ondersteunen van Capelse burgers die hun taal willen verbeteren en daarmee meer zelfvertrouwen krijgen en beter mee kunnen doen in onze Capelse samenleving. “In de aanpak van de laaggeletterdheid waarin de gemeente de komende tijd nadrukkelijk wil investeren is het werk van de taalcoaches van jullie stichting onmisbaar”, aldus de wethouder.

Voorzitter Harrie Sprengers van de stichting Taalcoaching Capelle feliciteerde alle drie de genomineerden voor hun deelname en hun persoonlijke verhalen die ze gedeeld hebben met alle 227 mensen die hun stem hebben uitgebracht: “We timmeren als Taalcoaching Capelle al geruime tijd aan de weg, dat is zeker in deze coronatijd niet altijd een gemakkelijke opgave. Voor ons is het heel belangrijk dat onze 120 vrijwilligers zich gewaardeerd voelen én dat onze stichting binnen de gemeente Capelle een nog grotere naamsbekendheid krijgt, zowel bij onze partners als bij de Capelse burgers. Met deze verkiezing van de Taalcoach van het Jaar hopen we beide doelen te dienen.”’

Hij bedankte de wethouder voor haar bevlogen speech en benadrukte de uitstekende relatie van de stichting met het gemeentebestuur “‘zonder wiens steun het onmogelijk zou zijn voor ons om dit werk te doen. Wij ervaren deze samenwerking als een enorme stimulans om samen met onze taalcoaches steeds meer en steeds beter Capelse burgers te helpen met de Nederlandse taal.”

Matanja van der Wart sprak de hoop uit dat de komende tijd taalvragers steeds makkelijker de weg vinden naar de stichting Taalcoaching.

Wilt u ook taalcoach worden of heeft u hulp nodig bij het verbeteren van uw Nederlands? Kijk op www.taalcoachingcapelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 11 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15