Monique Schneider: voorzitter sponsorcommissie KCC. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Monique Schneider: voorzitter sponsorcommissie KCC. (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

Sponsoren zijn KCC trouw ondanks corona

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Ooit kwam Monique Schneider als moeder van twee korfballende kinderen in aanraking met KCC/CK Kozijnen. Heden ten dage is ze voorzitter van de sponsorcommissie van de Capelse korfbalclub.

Door Jan Timmer

Het zijn zware tijden voor sportverenigingen. Zeker nu het kabinet nieuwe maatregelen heeft uitgevaardigd om het coronavirus te beteugelen. Bij korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen prijst men zich gelukkig met trouwe leden én een stevige sponsorgroep. “Dat is in deze bijzondere tijd meer dan ooit belangrijk”, weet Monique Schneider. “Het ledenverloop was de voorbije maanden minimaal en het bedrijfsleven toonde zich zeer betrokken bij onze vereniging, en dat terwijl we ze minder konden en kunnen bieden dan we vooraf hadden gepland. Dat begon al dot voorjaar toen de kruisfinales niet door gingen. Die duels hadden ook in de richting van onze sponsors ‘klappers’ moeten zijn. Nu er vanwege de nieuwe maatregelen zonder publiek moet worden gesport, hebben we wéér een belemmering. Het enige wat je nu kunt doen is regelmatig contact onderhouden én via de livestream onze wedstrijden uitzenden. Zo schep je toch nog wat extra exposure. Voor de rest is het wachten op betere tijden. Wat ons in ieder geval enorm goed doet is dat er geen sponsor is afgehaakt.”

Monique Scheider maakt inmiddels vijf jaar deel uit van KCC’s sponsorcommissie en is nu drie jaar voorzitter van dit ‘team’. “We hebben de voorbije jaren hard gewerkt om de sponsoring naar een hoger plan te tillen”, vertelt ze. “Dat heeft er toe geleid dat we nu een brede sponsorgroep hebben met CK Kozijnen en BAC als hoofdsponsors en een mooi aantal bedrijven als die de club zowel financieel als in natura ondersteunen. Om topkorfbal te kunnen spelen is het bedrijfsleven onmisbaar. Spelen in de Korfbal League kost geld, dat is duidelijk. Je kunt niet van je leden vragen om daar aan mee te betalen, vinden wij als vereniging. Sponsoring biedt de oplossing.”

Zelf had Monique Schneider een groot deel van hara leven nauwelijks affiniteit met korfbal. “Ik ben van origine een basketbalster en vond korfbal een wat ‘tuttige’ sport”, glimlacht ze. “Nadat mijn kinderen lid waren geworden van KCC moest ik dat beeld bijstellen. Ik ontdekte dat korfbal een zeer dynamische sport is en KCC een vereniging die niet alleen uitstekend georganiseerd is, maar ook een sociaal warme omgeving biedt aan al haar leden. Op een gegeven moment was ik helemaal ‘om’, ha ha! Toch merkte ik als lid van de sponsorcommissie wél dat je in sommige kringen nog steeds moet opboksen tegen het ‘suffige ‘imago. Om dat beeld om te buigen nam potentiële sponsors graag mee naar een zaalwedstrijd van KCC 1. Dan hoefde je niets meer te zeggen, haha! Een pure, enthousiaste topsportambiance met 800 man rond het veld; daar wil je als bedrijf bij horen! Laten we hopen dat we weer kunnen terugkeren naar die ambiance.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20