Hornbach stelt mondkapjes verplicht vanaf maandag

Algemeen 32 keer gelezen

Nieuwerkerk – Vanaf maandag 19 oktober stelt Hornbach het dragen van een mondkapje verplicht. De nieuwe huisregel geldt voor medewerkers en klanten in alle vestigingen. De projectbouwmarkt neemt deze maatregel vooruitlopend op de landelijke invoering van de plicht. In verband met de nieuwe sluitingstijd op maandag tot en met vrijdag om 20.00 uur, kunnen klanten vanaf morgen tot 19.30 uur naar binnen om hun inkopen te doen.    

Om zo veel mogelijk klanten van dienst te kunnen blijven, schakelt Hornbach continu om de maatregelen te optimaliseren. De veiligheid van de medewerkers en klanten staat hierbij voorop.  “Wij volgen de richtlijnen, maar vinden dat we gezien de huidige situatie niet moeten wachten met de mondkapjesplicht totdat dit landelijk geregeld is,” reageert Evert de Goede, Algemeen Directeur Hornbach Nederland. “Bij Hornbach hebben wij onze eigen huisregels en wij letten er zelf op dat mensen zich daaraan houden. Vanaf aanstaande maandag stellen wij het dan ook voor iedereen in de vestigingen - medewerkers en klanten - verplicht om een mondkapje te dragen. We zullen eraan moeten wennen met z’n allen, maar het doel is helder: het virus er weer onder krijgen. Klanten die een mondkapje vergeten, die krijgen er eentje gratis van ons.”

Openingstijden
Vanaf donderdag 15 oktober kunnen klanten op maandag tot en met vrijdag tot 19.30 uur naar binnen om hun inkopen te doen. Zo kan iedereen op tijd afrekenen met het oog op de verplichte vervroegde sluiting om 20.00 uur. In het weekend gelden de reguliere openingstijden*. De Goede vervolgt: “Nederland is nog steeds volop aan het klussen en ik verwacht dat deze trend aanhoudt nu we ook de komende tijd meer thuis zullen zijn. Ik wil dan ook echt alle doe-het-zelvers oproepen om zoveel mogelijk doordeweeks hun inkopen te doen. Zo voorkomen we dat het in de weekenden te druk wordt. Daar waar nodig worden extra verkeersregelaars ingezet om de verkeersstromen in goede banen te leiden.”

Deurbeleid
Hornbach deed al eerder de oproep om alleen te komen winkelen en functioneel inkopen te doen. Er is een streng deurbeleid om het aantal bezoekers te reguleren. Per 50m2 wordt één klant toegelaten, dit is een verdubbeling ten opzichte van de algemeen geldende norm van 1 klant per 25m2. Een speciaal aangestelde veiligheidscoördinator kijkt of mensen binnen 1,5 meter afstand houden, spreekt hen hier actief op aan en kan drukke gangpaden bijvoorbeeld tijdelijk afsluiten. Het winkelen met een winkelwagen is verplicht. Na gebruik wordt deze door een medewerker van Hornbach schoongemaakt. Een compleet overzicht van de geldende maatregelen staat op: hornbach.nl/actueel/coronavirus  

*Met uitzondering van de vestiging in Alblasserdam die op zaterdag geopend is van 08.00 tot 19.30 uur en op zondag gesloten. Alle andere vestigingen zijn op zaterdag van 08.00 – 18.00 uur geopend en op zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 22 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30