‘Juist nú kun je terecht bij Welzijn Capelle’

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Welzijn Capelle laat zich niet stoppen door corona. Hans Roskam, directeur Welzijn Capelle: “Ook nu in deze tweede gedeeltelijke lockdown kunnen Capellenaren bij ons terecht. We zijn altijd in de buurt! De Huizen van de Wijk en de KinderLabs blijven open en activiteiten gaan aangepast door. Al onze dienstverleners zijn nog steeds op afspraak bereikbaar.”

Sociaal werk is een vitaal beroep. Juist in moeilijke tijden staan de medewerkers van Welzijn Capelle klaar om mensen te woord te staan, te helpen en eenzaamheid te voorkomen. Hans Roskam: “Tijdens de eerste lockdown bleek dat onze professionele en vrijwillige medewerkers prima contact konden houden met cliënten. Wel wat vaker via de telefoon, en persoonlijk als het nodig was. Maar altijd volgens de RIVM-richtlijnen, dus veilig en verantwoord. Hetzelfde geldt nu ook voor de activiteiten op onze locaties.”

Hulpvragen

De maatschappelijk werkers, financieel hulpverleners, ouderencoaches, mantelzorgondersteuners, jongerencoaches en andere dienstverleners van Welzijn Capelle zijn gewoon op afspraak bereikbaar voor hulpvragen van Capellenaren. Bij vragen over financiën, problemen met werk of school, of spanningen thuis, bel naar 010 - 707 49 00 (werkdagen van 9.00 - 16.00 uur) of mail naar aanmelding@welzijncapelle.nu. Oók bij zorgen om iemand anders. Voor vragen over mantelzorg en vrijwillige inzet, bel naar het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP), 010 - 264 02 20.

Trainingen Kenniscentrum

Voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en ‘gewone’ Capellenaren biedt het Kenniscentrum van Capelle Doet allerlei trainingen en workshops. De meeste trainingen van november en december vinden waarschijnlijk gewoon (aangepast) op locatie plaats. Dat geldt voor Vitale vrijwilliger (6 november), Invloedrijk communiceren (19 november) en Gastvrijheid (10 december). Intercultureel communiceren (23 november) gebeurt mogelijk online. Kijk op www.capelledoet.nl/trainingen-vrijwilligers voor updates.

Huizen van de Wijk
De Huizen van de Wijk in Fascinatio, Oostgaarde, Middelwatering, Schollevaar en Schenkel blijven open. Eerder geplande grotere bijeenkomsten of evenementen zijn geannuleerd, maar de reguliere activiteiten gaan door, maar voor kleinere groepen en op afstand. Meedoen aan een activiteit? Graag altijd van tevoren aanmelden bij de locatie in kwestie.

Welzijn Capelle wil dat Capellenaren elkaar (en ons) veilig kunnen blijven ontmoeten. Samen zorgen we voor een veilige omgeving. Op onze locaties draagt iedereen bij binnenkomst en vertrek een mondkapje. Langskomen? Maak vooraf een afspraak via onze website of bel naar 010 - 707 49 00. Over omgaan met gevoelens en zorgen rond het coronavirus is ook informatie te vinden op www.aandachtvoorelkaar.nl en www.steunpuntcoronazorgen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 7 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws gisteren
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15