Miranda de Jongh in het winkeltje van Stichting Romidoki. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Miranda de Jongh in het winkeltje van Stichting Romidoki. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Het gezelligste kleinste winkeltje van Capelle aan den IJssel

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Stichting Romidoki helpt al vele jaren gezinnen in nood in Capelle aan den IJssel. In hun winkeltje aan de Meeuwensingel 7c verkoopt de stichting tweedehandskleding en nog veel meer. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan brood en levensmiddelen voor deze gezinnen. Het aantal klanten dat iets in de winkel komt kopen is echter teruggelopen van 40 klanten per dag naar 4 klanten in de week. Beheerder Miranda de Jongh doet daarom een dringende oproep aan iedereen. “Kom eens kijken in het winkeltje. Het loont echt de moeite wat wij hier allemaal verkopen.”

Door Annemarie van der Ploeg

“Wij hebben kinderkleding vanaf maat 92 en we gaan tot en met de damesmaten. Alles afhankelijk van wat we binnenkrijgen. Hier is van alles te koop: jasjes, colbertjes, jurkjes, broeken, rokken en schoenen en nog veel meer. Als je hier iets koopt, koop je in wezen voedsel voor een ander die het niet zo breed heeft. Het geld wat we omzetten, gebruiken wij daarvoor. We verdienen er zelf niks aan. Alles gaat in de pot. Daar doen we eigenlijk alles van. Momenteel zoeken we gewoon ‘koop’ klanten. Voor de coronatijd hadden we 40 klanten per dag en dat zijn er nu nog maar 4 per week. De mensen zouden ons heel erg steunen als ze gewoon, als ze kleding nodig hebben, eerst hier eens kijken. Zij zijn voordelig uit en wij worden erg geholpen. Zo kunnen wij de gezinnen in nood weer helpen. Het loont echt de moeite om hier even rond te kijken. We hebben ook spellen, puzzels, boeken, lp’s, cd’s en dvd’s. We hebben ook ‘klein meuk’ zoals lampjes en van dat kleine neerzet spul, zoals bijvoorbeeld een pot om snoepjes in te doen”, legt De Jongh uit.

Het winkeltje heeft nog een andere functie. De Jongh: “Wij zijn het gezelligste, kleinste winkeltje van Capelle. Je krijgt hier een bakje koffie of thee en kan even een praatje maken. Je komt hier gewoon in onze propvolle woonkamer, die klanten nodig heeft. Het zou ook leuk zijn als een bedrijf, dat in deze tijd goed runt, een stukje van de huur zou willen meebetalen. In het begin van de coronatijd zei de regering dat er geen huurverhogingen moesten komen en dat verhuurders de huren moesten bevriezen. Wij kregen van Havensteder juist huurverhoging. Wij betalen alles uit de verkoop, maar met zo weinig klanten, is het potje erg schamel. Als wij hulp zouden krijgen, is het potje weer gewoon gevuld. Vandaar dat ik deze oproep doe. Het winkeltje aan de Meeuwensingel 7c in Capelle is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 15.00 uur en is te bereiken via tel.nr. 06-36225133.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20