Voorzitter van de vereniging Ruud Gruson overhandigd in aanwezigheid van twee bestuursleden het lidmaatschapspasje aan Roy.
Voorzitter van de vereniging Ruud Gruson overhandigd in aanwezigheid van twee bestuursleden het lidmaatschapspasje aan Roy.

TC Capelle verwelkomt duizendste lid; straks ‘padellen in Capelle’

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Eind oktober mocht de tennisvereniging TC Capelle aan den IJssel het duizendste lid verwelkomen. Roy de Groot (22 jaar) woonachtig in Capelle aan den IJssel werd afgelopen zondag 1 november door bestuursleden in het zonnetje werd gezet. Roy had al eerder getennist op TOC maar omdat een vriend met wie hij voorheen tenniste eerder ook al lid werd bij TC Capelle, vond Roy het leuk om ook zoals hij dat aangaf ‘bij de gezelligste tennisvereniging van de regio’ lid te worden.

Geschiedenis

In 2011 fuseerden de tennisverenigingen CTC en De Blinkert en trokken gezamenlijk (vanaf dan onder de naam TC Capelle) in hun nieuwe onderkomen - een schitterend tennispark met 14 banen (waarvan 6 in een hal) – op het Schenkelpark. Bij de start waren er nog geen 800 leden maar de eerste jaren liep dat aantal snel op. 

‘Enkele jaren zaten wij ruim boven de 1000 leden maar de laatste jaren waren wij blij het ledental rond de 950 te stabiliseren. Daarmee onderscheidt TC Capelle zich van vrijwel alle tennisverenigingen in ons land die de laatste jaren een forse teruggang van hun ledenaantal zagen (vaak tot zo 30 – 40%).

Dit jaar is het ledental flink gegroeid en inmiddels zijn we dus de 1000 leden gepasseerd. Natuurlijk speelt de coronacrisis daarbij een rol. Toen vrijwel geen (team)sport mogelijk was, kon er alweer worden getennist. Ook nu kan er – uiteraard onder strikte voorwaarden – nog getennist worden op het park.

Wij verblijdden Roy niet alleen met een mooie bos bloemen, ook kreeg hij van de vereniging een padelracket. Enkele maanden geleden is men (in opdracht van de gemeente Capelle) begonnen met de aanleg van een tweetal padelbanen op ons tennispark. Rond de jaarwisseling zullen de kooien worden geplaatst en kunnen straks alle leden niet alleen een tennisballetje slaan maar ook een padelballetje (even groot maar iets lichter als een tennisbal). Padel is één van de snelst groeiende sporten in Nederland en de tweede sport in Spanje. Padel is een variant van tennis (bijvoorbeeld zelfde telling) en squash (muren die meedoen in het spel).

Als het weer straks in het voorjaar wat beter is (en hopelijk de coronacrisis geluwd is) willen wij de banen officieel in gebruik nemen en zullen ongetwijfeld de wethouder Sport en onze burgemeester een balletje komen slaan bij de officiële opening. Wij zijn als vereniging natuurlijk vooral benieuwd of net als bij andere tennisverenigingen die recent padelbanen hebben aangelegd ook wij een(flink?) aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Want straks kunnen we dus echt padellen in Capelle. Een nieuwe snelgroeiende sport dus ook in Capelle. Roy heeft alvast zijn racket.’

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15