Foto:

Capelse VVD wil belevingstuin voor dementerende ouderen

  •   keer gelezen

Capelle - De Capelse VVD wil een belevingstuin voor ouderen in Capelle aan den IJssel. Een belevingstuin is een tuin die zintuigen moet prikkelen. In een belevingstuin kunnen Capellenaren kruiden en fruit proeven. De inrichting stimuleert om een extra rondje te lopen of te tuinieren. Steeds meer gemeenten leggen een belevingstuin aan. 


Ontwerpkeuzes moeten ervoor zorgen dat de tuin extra toegankelijk is voor ouderen. Een kweektafel is bijvoorbeeld op zithoogte, en loopt aan de onderzijde taps toe, zodat er makkelijk vanuit een (rol)stoel gewerkt kan worden. Belevingstuinen zijn met name ook geschikt voor dementerende ouderen. Juist voor die doelgroep is het belangrijk om ook buiten actief te kunnen zijn.

Raadslid Leon Anink: ‘De Capelse bevolking vergrijst. Het is belangrijk dat we hier ook oog voor hebben in de buitenruimte. Een belevingstuin is een plek waar ouderen elkaar ontmoeten en aanmoedigen om deel te nemen aan de activiteiten.’

De Capelse VVD heeft het gemeentebestuur gevraagd om te onderzoeken of Stichting Power Garden met hulp van donateurs een belevingstuin kan aanleggen. Stichting Power Garden heeft eerder al belevingstuinen aangelegd in Rotterdam.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten