Foto:

Dier van de week: Wie geeft Luna een kans?

  •   keer gelezen

Capelle - Iedere week zet de IJssel en Lekstreek een asieldier van Dierenopvang Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze keer is dat Luna, een gesteriliseerde poes van 2,5 jaar. Zij is bij ons in de opvang gekomen omdat het niet boterde tussen haar en de andere kat des huizes. Door alle geluiden en geuren van andere katten, vind Luna het bij ons heel erg spannend en komt ze overdag haar krabpaal niet uit. In de nacht gaat ze even op pad om naar de kattenbak te gaan.


Luna wil soms gekroeld worden, maar omdat ze zo hoog in de stress zit, kan dit ook opeens omslaan en haalt ze uit. Wij weten van haar oud eigenaar dat ze erg gericht is op vrouwen, maar dat ze mannen eng vind. Luna is in het verleden een binnenkat geweest, wij willen dat zij gaat groeien in haar zelfvertrouwen en dat ze in de toekomst zich ook fijn buiten kan gaan vermaken. Wij zoeken voor haar dan ook een vrouw, die ondanks een beperkte kennismaking (krabpaal), voor haar wil gaan. Haar maanden de tijd geeft om te wennen, en die in het bezit is van een tuin. Natuurlijk is het voor ons belangrijk dat haar nieuwe baasje ervaring heeft met schuchtere katten, en de liefde van Luna niet wil afdwingen door op te pakken, of tegen haar wil te aaien. 

Dus bent u een vrouw, alleenstaand, zijn er geen kinderen of andere dieren in huis, heeft u een tuin en ervaring met schuchtere katten? Mail dan voor meer info naar krimpen@dierenbescherming.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten