Afbeelding
Foto: Frank de Roo

Wethouder Wilson lanceert nieuwe website Capelse mantelzorgers

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - Op de dag van de mantelzorg, 10 november, lanceerde wethouder Marc Wilson met een druk op de knop de nieuwe website voor Capelse mantelzorgers: www.mantelzorgcapelle.nu. Mantelzorgers vinden op deze website alle informatie overzichtelijk op één plek. 

 

‘Mantelzorgers hebben een waardevolle, maar zware taak. Ik ben heel blij met de nieuwe website van Mantelzorg Capelle, want deze maakt nog beter inzichtelijk op welke ondersteuning Capelse mantelzorgers kunnen rekenen.’, aldus de wethouder. Vanwege corona zijn er dit jaar geen samenkomsten gepland op deze dag. Wel sprak de wethouder een videoboodschap in voor alle mantelzorgers. Deze boodschap staat op de nieuwe website. Traditiegetrouw kunnen alle ingeschreven mantelzorgers een cadeautje naar keuze, een halve taart, flesje wijn of mooie plant, afhalen. Stadsperformer Jarred Sewsingh sprak ook een videoboodschap in. Kijk op www.mantelzorgcapelle.nu voor zijn boodschap. 

Nieuw jasje 

Per 10 november 2020 kunnen mantelzorgers in Capelle terecht op www.mantelzorgcapelle.nu - de nieuwe website van Mantelzorg Capelle (voorheen Servicepunt Mantelzorg). Netty Verschoor, manager Welzijn & Zorg bij Welzijn Capelle: ‘We hoorden vaak dat mantelzorgers het lastig vonden hun weg te vinden in alle online informatiebronnen. Eerder stond al deze informatie op www.welzijncapelle.nu. Om beter vindbaar te zijn, is er nu de nieuwe website. Met de duidelijke naam Mantelzorg Capelle.’

Ruim 900 mantelzorgers 

In Capelle staan ruim 900 mensen geregistreerd als mantelzorger. Maar er zijn er veel meer. Veel mantelzorgers zien zichzelf niet zo. ‘Het is toch heel normaal dat ik schoonmaak bij mijn oudtante?’, zeggen ze bijvoorbeeld. Al vinden ze het zelf gewoon, wat ze doen is vaak erg belangrijk voor die ene persoon. Die kan daardoor zelfstandig blijven wonen, af en toe naar een uitje, of gezellig mee wandelen. Ook jongeren die bijvoorbeeld het gezin draaiende houden, herkennen zichzelf niet als mantelzorger. Al deze mantelzorgers kunnen terecht bij Mantelzorg Capelle voor steun en advies of gewoon een luisterend oor. 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 18 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15