Afbeelding
Foto: kenporotterdam.nl

Capelse jeugd scoort tijdens virtueel WK Kenpo karate

Algemeen 50 keer gelezen

Dit weekend kwam er geweldig nieuws uit Ierland voor de jeugd-delegatie van martial arts school Kamau Kenpo Rotterdam/Capelle aan den IJssel. De jury van het IKC 2020 Virtual World Championship Kenpo maakte zaterdag bekend dat de video-inzendingen van de vier deelnemers aan de jeugdcategorieën met een medaille worden beloond. Vanwege de corona-maatregelen konden de delegaties van 30 deelnemende scholen uit negen landen niet naar Dublin reizen om hun beheersing van de Amerikaanse karate-variant te demonstreren. Door video jurering kon, net als bij het eerdere EK in oktober, toch een competitie worden geboden aan de sporters.

Omdat de contactsport nu niet in de praktijk kan worden beoefend, waren de deelnemers aan het WK aangewezen op het tonen van forms via een video. Forms zijn vastgelegde series bewegingen waarmee de deelnemer een scala aan verdedigingstechnieken kan laten zien. De inzendingen van Rohan Algoe en Nick de Kruijk waren goed voor goud, Semm d’Hulst en Vinesh Algoe kunnen een zilveren plak thuis verwachten.

De uitstekende score van de Kamau jeugd staat niet op zichzelf. Tijdens het virtuele EK, dat Italië in oktober organiseerde voor 10 deelnemende landen, werd ook goed gescoord. Priya Saktoe verdedigde met succes haar EK titel van 2019 in de categorie forms 18+ en Duncan Scheper en Nick de Kruijk pakten zilver met hun Kenpo Forms. Priya verzekerde zich naast het goud ook van een zilveren medaille met haar Creative Forms.

Over Kamau Kenpo

Kamau Kenpo (Sports) biedt sinds juni 2008 trainingen in kenpo voor jeugd en volwassenen, kenpo MMA en personal training. Met twee trainingslocaties in Capelle aan den IJssel biedt de school een vriendelijke sportomgeving voor het verbeteren van de conditie, het verhogen van de weerbaarheid en werken aan meer zelfvertrouwen. Kamau Kenpo, onder leiding van gediplomeerd martial art leraar Ernst Blikslager, is als enige in de regio Rotterdam erkend door I.K.K.A. / Kenpo Karate Nederland en is via de Kempo Associatie Nederland NOC/NSF geregistreerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 14 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 15 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35