Bewoners van De Roo pakken cadeaus van Sinterklaas uit
Bewoners van De Roo pakken cadeaus van Sinterklaas uit (Foto: Copyright Goodwill.nl)

Sinterklaasfeest bij de Roo van Capelle

  •   keer gelezen

“Oh wat mooi! Sint, ik vind het grandioos!” Duidelijke taal van een glunderende mevrouw na het uitpakken van haar cadeau. Ze is in haar nopjes met de geurtjes voor onder de douche van haar favoriete merk.

De bewoners van de Roo van Capelle hebben Sinterklaas gevierd. De dit jaar thuis werkende Sinterklaas had een mooie brief gemaakt voor de groepen Tingieter en Weverij. Daarin werden de bewoners persoonlijk genoemd en geprezen door de Sint.


Dementie
Met warme chocolademelk en typische Sinterklaas lekkernijen zoals banketstaaf en pepernoten hebben de bewoners een gezellige middag. De cadeaus worden uitgedeeld. En wie zijn naam hoort veert op. Een trotse blik volgt: er is ook aan mij gedacht!
Naast gezellig is het ook een beetje spannend. Het gaat anders dan anders en voor mensen met dementie is dat soms best lastig. Ze voelen het wel maar kunnen het zelf moeilijk onder woorden brengen.

De Roo van Capelle
Op de Roo van Capelle wonen onder meer mensen met dementie. De Roo is onderdeel van Aafje. Er zijn verschillende woongroepen met elk een gezamenlijke huiskamer. Zorgprofessionals zorgen samen met welzijn en vrijwilligers voor goede zorg en verpleging en een fijne dagbesteding. Welzijn, het hebben van een fijne dag en sfeerbeleving, staat hoog in het vaandel bij Aafje en ze hebben daar de afgelopen jaren veel in geïnvesteerd, vooral qua uren op de afdeling.

Betrokken ondernemers
Het Sinterklaasfeest is georganiseerd door Goodwill. Deze organisatie zet zich al 28 jaar in voor kinderen in een medisch kinderdagverblijf en sinds vorig jaar ook voor mensen in een dementie zorgcentrum. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats: een dagje uit of nieuw materiaal speciaal voor een locatie. Dit en ook het Sinterklaasfeest zijn mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten