Afbeelding

WIJSbussen in de KinderLabs, kids kunnen laagdrempelig zorgen delen

Algemeen 48 keer gelezen

Capelle - De KinderLabs zijn twee WIJSbussen rijker. Een mooi middel voor kinderen om laagdrempelig hun zorgen te delen. Ze vertellen aan stripheld WIJS waar ze mee zitten. ‘De KinderLabs zijn vertrouwde plekken voor kinderen en daarom staan de brievenbussen op deze locaties’, zegt sociaal werker Stefan Kort.

‘Kinderen kunnen natuurlijk altijd hun zorgen melden via de Kindertelefoon 0800-0432. Toch horen we dat bellen soms nog een te hoge drempel is. Voor kinderen in Middelwatering en Schollevaar zijn de KinderLabs veilige en vertrouwde plekken. Ze komen hier om mee te doen aan de activiteiten en kennen de medewerkers van de KinderLabs. Daarom ontstond het idee van de brievenbus.’ Superheld WIJS helpt kinderen een handje. De naam van deze superheld komt van de beginletters in de slogan: Wees sterk, Ik ben er voor je, Je bent niet alleen, Samen lossen we dit op. Een striptekenaar maakte een speciaal ontwerp.

Hoe werkt het?

Op een kaartje schrijven kinderen aan stripheld WIJS waarmee ze geholpen willen worden. Of wie van de familie of vrienden zou mogen helpen. Kinderen kunnen hun zorgen delen over een ander kind of hulp te vragen voor zichzelf. Stefan Kort: ‘Als reactie op de kaartjes in de WIJSbus bieden we in de eerste plaats een luisterend oor en kijken we vervolgens welke passende hulp wij verder in kunnen schakelen. En omdat wij de kinderen kennen, kunnen we ze goed – en in vertrouwen- benaderen.’

Programma

De kinderen gaan deze week aan de slag met workshops graffiti, antistress, zelfverdediging, rappen, dansen en Wie ben ik? Er wordt een videoclip gemaakt en nog veel meer. Nog meedoen? Het hele programma staat op www.welzijncapelle.nu/kinderlabs. Aanmelden is verplicht.

KinderLabs in Capelle

Capelle aan den IJssel telt twee KinderLabs. In Schollevaar, Louvre 1, en in Middelwatering, Reigerlaan 66. De KinderLabs zijn inspirerende plekken waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders terecht voor een compleet aanbod van activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en (talent)ontwikkeling. Welzijn Capelle is verantwoordelijk voor de coördinatie en programmering van het activiteitenaanbod. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws gisteren
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55