Foto:
Aangeboden door Kettner Makelaardij en Molenaarbedrijfs Huisvesting

De juiste stappen bij een groeiend bedrijf

  •   keer gelezen

Iedere ondernemer wilt groeien. Het liefst zo veel mogelijk ieder jaar. Het gaat niet iedere keer zoals je wilt en er kan vanuit alle kanten iets gebeuren waardoor groei wordt tegengehouden of wordt beperkt. Ben je als ondernemer de afgelopen jaren enorm gegroeid? Dan is het goed om de juiste stappen te nemen bij een groeiend bedrijf. Er zijn grote verschillen bij een klein bedrijf en bij een langzaamaan groot bedrijf. Hier horen natuurlijk de juiste vervolgstappen bij. Dit kun je als ondernemer niet alleen doen. 


  1. Blijf realistisch bij het vaststellen van doelen

Het overkomt iedereen weleens. Je bent zo enthousiast dat je doelen vaststelt voor jezelf die eigenlijk onrealistisch zijn. Dit zorgt uiteindelijk voor veel teleurstelling wat zonde is. Probeer dit als ondernemer ook zo veel mogelijk te voorkomen en stel altijd realistische doelen vast. Een bedrijf hoeft ook niet per se ieder jaar te blijven groeien om goed te zijn, populair te blijven en meer. Je kunt bijvoorbeeld ook groeien door intern een hoop te veranderen. Denk aan automatisering, meer aandacht voor je werknemers en huidige problemen oplossen. Natuurlijk zullen er altijd hier en daar wat problemen zijn, maar de grote problemen kunnen beter eerst opgelost worden voordat er een nieuw doel wordt vastgesteld. 

    1. Vergeet teambuilding niet 

Een hele belangrijke is teambuilding. Teambuilding bedrijfsbreed en natuurlijk per afdeling en team. Zorg ervoor dat je werknemers onderling goed kunnen samenwerken. Plan regelmatig meetings en leuke activiteiten met elkaar in. Laat zien dat je als werkgever ook bereikbaar bent bij grote vraagstukken. Laat ook zien dat de mening van je werknemers telt. Uiteindelijk weten zij als geen ander hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer en wat beter kan. Je kunt dit allemaal op verschillende manieren uitvoeren. Denk aan maandelijkse enquêtes opsturen, borrelavonden inplannen en iedere maand de nieuwste updates delen. 

    1. Het juiste kantoor

Een goede werksfeer, effectieve werkdagen en mooie cijfers kunnen allemaal gerealiseerd worden in het juiste kantoor. Als groeiend bedrijf is het misschien tijd een nieuw kantoorpand te vinden. Hoe groter, hoe meer plek er nodig is. Je kunt online via Kettner Makelaardij bijvoorbeeld veel vrijstaande bedrijfspanden vinden. Weet je nog niet waar je naartoe wilt, wat de juiste grootte is en meer? Dan kun je altijd kiezen voor een Bedrijfsmakelaar. Een bedrijfsmakelaar helpt je bij iedere stap. Een expert op dit gebied weet precies wat je wel en niet nodig hebt, wat je kunt investeren en wat voor een juiste kantoor nodig is.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten