Robbert Kloosterman: 'HCC staat er goed voor.' (Foto: Wijntjes Fotografie)
Robbert Kloosterman: 'HCC staat er goed voor.' (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

HCC doet het goed in lastige tijd

26 nov, 09:00 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Robbert Kloosterman is bezig aan zijn achtste seizoen als voorzitter van Hockey Club Capelle. Eén ding weet ie zeker: de actuele jaargang is de meest bijzondere die hij tot nu toe meemaakte.

Door Jan Timmer

“In 2013 was er behoefte aan fris bloed en nieuwe ideeën”, gaat Kloosterman terug in de tijd. “De vereniging had het moeilijk, onder andere omdat de seniorenafdeling behoorlijk leeg liep. Er moest iets gebeuren, vandaar dat de club op zoek ging naar nieuw elan en jonge mensen in het kader. Er werd een werkgroep van tien mensen ingesteld. Daar kwam een nieuw bestuur uit voort. We zijn vervolgens aan de slag gegaan met het digitaliseren van onze documentatie en gingen vol inzetten op ledenbehoud en ledenwerving. Zo kregen we de club weer wat ‘in proportie’. Momenteel mogen we vaststellen dat HCC het weer goed doet. We hebben 400 leden, de sfeer is prettig, op financieel gebied staat de vereniging er solide voor en we hebben een geweldige basis van mensen die iets voor HCC willen doen.”

De coronaperikelen laten ook een club als HCC uiteraard niet ongemoeid. Competitiehockey is uit den boze, de kantine is dicht en ouders mogen hun kinderen slechts afzetten bij de poort; kijken naar de training is er voorlopig niet meer bij. “Dit is niet hoe je het wilt, maar wél hoe het momenteel in elkaar steekt,” verzucht Kloosterman. “We proberen in deze lastige omstandigheden zoveel mogelijk te kijken naar wat nog wél kan. Gelukkig kunnen we de jeugd nog flink wat bieden: twee trainingen per week én onderlinge wedstrijden. Zo houden we ze betrokken. Natuurlijk hopen we dat er in het nieuwe jaar weer volop gehockeyd kan worden door ál onze leden. We zetten in op begin maart als herstart voor de competities. Mogelijk kunnen we deze winter al duels inhalen. Afwachten of dat scenario ook praktijk wordt. Als dan ook de kleedkamers en het clubhuis weer open mogen, kunnen we terug naar hoe we het zo graag hebben met z’n allen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05