Bertie de Beuze (rechts) overhandigt het projectplan BLICKstudio-20! aan Esmée Smit. Links zit Hellen Maltha, directeur van OBS Kortland, één van de BLICK-scholen die BLICKstudio-20! lessen gaat inzetten (Foto: John Wijntjes)
Bertie de Beuze (rechts) overhandigt het projectplan BLICKstudio-20! aan Esmée Smit. Links zit Hellen Maltha, directeur van OBS Kortland, één van de BLICK-scholen die BLICKstudio-20! lessen gaat inzetten (Foto: John Wijntjes)

BLICK werkt Corona-leerachterstanden weg met BLICKstudio-20!

30 nov, 11:54 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - De rijksoverheid stelt subsidie beschikbaar voor het wegwerken van onderwijsachterstanden opgelopen door Covid-19. De scholen van BLICK op onderwijs hebben samen met lokale partners deze subsidie vertaald in een uitgebreid lesaanbod voor po- en vo-leerlingen, waarin aandacht is voor basisvakken en sociale ontwikkeling. BLICK-studio20! start in 2021.

 

Afgelopen zomer maakte de overheid bekend scholen te willen ondersteunen bij het wegwerken van de onderwijsachterstanden ontstaan gedurende de eerste Covid-19 golf. Afgelopen voorjaar waren scholen hierdoor 2 maanden gesloten. Scholen gaven onderwijs op afstand via huiswerkpakketten en online lessen. Esmée Smit, bestuurder van BLICK op onderwijs benadrukt: ‘Het onderwijs heeft alles gegeven tijdens de sluiting, maar door moeilijke thuissituaties was het niet haalbaar om alle leerlingen voldoende te bedienen. Het is fantastisch dat we deze leerlingen nu iets extra’s kunnen bieden.’

De 9 basisscholen en het IJsselcollege van stichting BLICK op onderwijs besloten de beschikbare subsidie gezamenlijk aan te vragen en gezamenlijk voor leerlingen een programma te ontwikkelen. De subsidie is inmiddels toegekend en het programma heeft vorm gekregen in een project genaamd ‘BLICKstudio-20!’ 

Bertie de Beuze, projectleider van BLICKstudio-20! is erg trots op het programma dat er nu ligt: ‘BLICKstudio-20! biedt zowel de PO- als de VO-leerlingen van de BLICK-scholen mogelijkheden voor extra onderwijs. Hierbij richt het project zich niet alleen op rekenen, taal en lezen, maar ook op emotionele belemmeringen, ontstaan door gebrek aan onderwijs of een onveilige thuissituatie en het ontwikkelen van digitale vaardigheden.’  Elke school kan naar behoefte een keuze maken binnen het aanbod en de betreffende groep leerlingen hiervoor aanmelden. De lessen staan gepland tussen de kerstvakantie en de zomervakantie. Het aanbod biedt de leerlingen iets extra’s op een aantrekkelijke manier, aanvullend op het reguliere onderwijsprogramma op school.

Uniek is dat binnen BLICKstudio-20! verschillende lokale aanbieders met elkaar samenwerken. Zo levert Bibliotheek aan den IJssel ‘BiebStudio’ waarin leesplezier een grote rol speelt. Muriël Steegstra van ‘BiebStudio’ legt de cyclus uit: ‘Als je lezen leuk vindt, ga je meer lezen. Lees je meer, word je er beter in. En ben je er beter in, ga je het meer en met meer plezier doen: een opwaartse spiraal.’ Naast de BiebStudio richt de bibliotheek zich in de DigiStudio op het versterken van informatievaardigheden en mediawijsheid. Op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling leveren Stichting Welzijn Capelle en CJG Capelle en CJG Krimpen verschillende programma’s, zoals werken aan zelfvertrouwen en leren durven. 

Stichting BLICK op onderwijs staat voor ‘Boeiend Leren In Capelle en Krimpen’ en biedt openbaar onderwijs op 8 basisscholen, 1 speciaal basisonderwijs en het IJsselcollege voor VO in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Begin december wordt het nieuwe strategisch beleidsplan van BLICK gepubliceerd op de website. Meer informatie: www.blickoponderwijs.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05