Afbeelding
Foto: MLB Media

Radio Capelle en MLB Media gaan samenwerken

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Radio Capelle en MLB Media slaan de handen ineen om de Capellenaar van een betere nieuwsvoorziening te kunnen voorzien. In de komende jaren zullen beide media-instanties elkaar redactioneel ondersteunen. Om de controlerende rol te garanderen hebben beide partijen duidelijk uitgesproken onafhankelijk te blijven.



De samenwerking tussen Radio Capelle en MLB Media zal bestaan uit het uitwisselen van artikelen en het samen oppakken van onderwerpen die spelen binnen de Capelse samenleving. “Beide organisaties zijn voor en door de Capellenaar gemaakt. Een mooie basis voor een samenwerking”, aldus Youp Kruithof, hoofdredacteur van Radio Capelle. Beide media-instanties hebben uitgesproken elkaar te ondersteunen met de nodige kennis.

Op termijn zal ook de mogelijkheid onderzocht worden om samen een radioprogramma tot stand te brengen. De gesprekken daarvoor zijn al in volle gang. Om de mediapluriformiteit niet te laten afzwakken, hebben beide partijen uitgesproken kritisch op elkaar te blijven. Radio Capelle en MLB Media zien in deze samenwerking een mooie kans om de Capelse nieuwsvoorziening een kwaliteitsimpuls te geven. “We zien dat er steeds meer Capellenaren behoefte hebben aan lokaal nieuws. Dat merken we bij Capelle Nieuws vooral door het aantal websitebezoeken”, reageert Michel van den Bos, hoofdredacteur van Capelle Nieuws, op de samenwerking.

Meerdere samenwerkingen
Het is niet de eerste samenwerking die Radio Capelle aangaat. Eerder ging de lokale omroep een overeenkomst aan met het Capelse Capsloc. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de Lokale Omroep Krimpen en voorheen Omroep Zuidplas. Momenteel lopen er ook gesprekken met RTV Rijnmond voor een intensievere samenwerking. Ook worden de mogelijkheden rondom een samenwerking met de journalistieke opleidingen in Nederland onderzocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 8 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws gisteren
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws gisteren
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport 15 apr, 11:10