Ben van Ark en Roger Korevaar (r) op de plek waar de wielerbaan moet worden aangelegd. (Foto: Jan Timmer)
Ben van Ark en Roger Korevaar (r) op de plek waar de wielerbaan moet worden aangelegd. (Foto: Jan Timmer) Foto: Jan Timmer

Wielerparcours voor de hele regio

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - Capellenaar Ben van Ark is al jaren actief binnen wielervereniging De Waardrenner. Met deze club gaat hij voor een permanent wielerparcours in de Krimpenerwaard.

Door Jan Timmer

“We zijn al vele jaren bezig met een eigen wielerparcours”, vertelt Van Ark, secretaris van De Waardrenner. “En nu lijkt het er eindelijk van te gaan komen. Dat is goed nieuws voor met name de jeugd, want die krijgt als alles goed gaat straks een veilige 1100 meter lange baan waar naar hartenlust op getraind en gekoerst kan worden. Daar zijn we ook echt aan toe, want met groepjes jonge jeugdleden door de polder fietsen is weliswaar leuk, maar er zijn ook risico’s aan verbonden omdat er uiteraard ook andere verkeersdeelnemers zijn met wie je rekening hebt te houden. Met de nieuwe baan rijd je straks ‘afgesloten’ en voldoen we aan alle KNWU-voorschriften, ook om wedstrijden te organiseren. Kortom: we scheppen voor alle jeugd en senioren in de regio een mooie en uitdagende accommodatie, waarvan we zeker een aanzuigende werking verwachten vanuit de hele streek. Wie weet krijgen we in de toekomst een grote internationale wielrenner die zijn roots heeft op ‘ons’ wielerparcours! Dat zou toch geweldig zijn!”

Wanneer de gemeenteraad van Krimpenerwaard instemt dan kan het vaste parcours mogelijk al na de zomervakantie worden aangelegd, luidt de verwachting. Het asfaltparcours komt te liggen op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. “We zijn momenteel druk bezig om delen van het asfalt te laten sponsoren”, vertelt Van Ark. “Die actie loopt heel aardig. Veel bedrijven en particulieren zien nut en noodzaak van een wielerparcours in en ondersteunen de baan graag. Het zou natuurlijk mooi zijn als we ook vanuit Capelle aan den IJssel ondernemers bereid weten te vinden om het parcours te ondersteunen met een bijdrage. Momenteel zijn er nog vijf stukjes asfalt te koop. Wie belangstelling heeft kan bellen met Roger Korevaar: 06-30705015. We hopen snel ‘los’ te zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 17 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 18 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35