Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Donkerblauwe Yamaha

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Als 15-jarige had ik een droom: na mijn verjaardag wilde ik een brommer. Zo’n stoere ‘jongens’ brommer als een Yamaha of Zündapp. Vonden mijn ouders geen goed idee maar verder lieten ze me lekker fantaseren. Ieder mens moet leren van zijn eigen fouten, zullen ze gedacht hebben. Om mijn wens in vervulling te laten gaan moest ik wel zelf sparen. Dat schoot, door de hoogte van mijn zakgeld, totaal niet op. Dus ging ik werken.

Ik ga pas poetsen als het echt nodig is

Mijn eerste baantje was hulp in de huishouding. Die carrière duurde niet lang. Ik ben simpelweg niet in de wieg gelegd voor de rol van schoonmaakster. Nog steeds ga ik pas poetsen als het echt nodig is. Om die reden zocht ik al snel een andere bron van inkomsten. Dat werd een krantenwijk. Samen met mijn zus, die ook zo haar idealen had, liep ik elke week onze buurt af met de Havenloods. Welgeteld waren er twee flatgebouwen waar we beneden aan een stuk door kranten in de bus konden gooien. Voor de rest moesten we trap op, trap af. Rond de feestdagen duurde onze bezorgronde langer, dan probeerden we volgens traditie onze verdiensten wat op te schroeven door het uitbrengen van nieuwjaarswensen aan de lezers. Beste Capellenaren, ik hoop dat u wat scheutiger bent dan de mensen die ik trof.
Enfin, na anderhalf jaar rondsjouwen in een jas die intussen verkleurd was door een laag drukinkt, kwam de grote dag. Samen met mijn vader ging ik naar de brommerwinkel waar mijn droom in de etalage stond. Nadat de koop gesloten was reed ik trots op een donkerblauwe Yamaha huiswaarts om daar op een eigenaardige manier tot stilstand te komen: met mijn neus op de klinkers... Zo’n stop heb ik nog vijf keer herhaald. Pas toen besefte ik, voor een jongens brommer was ik ook niet in de wieg gelegd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 20 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20