Afbeelding
Foto: Welzijn Capelle

Een online buurthuis voor Capelse jongeren

14 dec, 12:04 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - De jongerenwerkers van Jongerenwerk Capelle gaan creatief te werk om juist in deze tijd in contact te blijven met de Capelse jongeren. Door middel van livestreams en social media blijven zij op de hoogte van wat er speelt. Hulpvragen worden op nieuwe wijze opgepakt en jong talent krijgt een podium.

De jongerenwerkers waren voorheen voornamelijk actief in diverse jongerenlocaties in Capelle, maar door corona sloten veel jongerenvoorzieningen. Daarom schakelden ze meer over naar digitaal contact met de Capelse jongeren. “Dit gaat beter dan verwacht”, zegt Donovan Fernandes, jongerenwerker bij Welzijn Capelle. “In een gezellige virtuele setting krijgen jongeren de kans om hun problemen te delen en om toch samen te komen. Ons voornaamste doel is om de band die wij met hen hebben opgebouwd in stand te houden.”

Jongeren in hun kracht zetten

Naast contact leggen betrekken de jongerenwerkers jongeren bij de online activiteiten. Jongeren mogen achter de schermen helpen en het online platform gebruiken om hun talenten te delen. Jongerenwerk Capelle roept Capelse jongeren dan ook op om zich aan te melden als zij graag willen helpen of iets willen delen. Dit kan via Instagram ‘@jongerenwerk_capelle’ of YouTube ‘JWC Online’.

Sponsors en prijzen

Woensdag 9 december is bekend gemaakt dat Jongerenwerk Capelle een samenwerking is aangegaan met het kledingmerk Ghelle. Jongeren kunnen kleding van het merk winnen door online deel te nemen aan verschillende activiteiten. De jongerenwerkers staan open voor nog meer leuke samenwerkingen om jonge ondernemers met hun doelgroep te verbinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30