Foto:

Corona-uitbraak woonzorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

Krimpen aan den IJssel -  Woonzorgcentrum Crimpenersteyn, onderdeel van De Zellingen, heeft te maken met een corona-uitbraak waarvan niet duidelijk is wie de bron is. Op het moment van schrijven zijn 38 van de 217 bewoners en 12 medewerkers positief getest op corona. 


Om de besmettingen een halt toe te roepen is overzicht noodzakelijk. In overleg met het locatieteam heeft bestuurder Frida van der Sloot daarom besloten dat op maandag 14 december alle bewoners en medewerkers van de locatie worden getest op corona en dat dit begin volgende week wordt herhaald. De GGD ondersteunt De Zellingen bij deze forse operatie. 

Dat er, ondanks een aangescherpte bezoekrichtlijn en diverse maatregelen waaronder het gebruik van mondneusmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen, toch sprake is van een corona-uitbraak kan diverse redenen hebben. Zo kunnen bezoekers en medewerkers die geen klachten ervaren het coronavirus wel bij zich dragen én overdragen. Omdat het contactonderzoek vooralsnog geen bruikbare aanwijzingen oplevert over de bron van de besmetting, is voor het testen van alle bewoners en medewerkers gekozen. Het inzicht dat het testen oplevert kan ons helpen de uitbraak onder controle te krijgen. 

De Zellingen vindt het belangrijk dat bewoners bezoek kunnen blijven ontvangen, juist in deze tijd van het jaar. Echter, als het aantal besmettingen blijft toenemen dan kan besloten worden dat de locatie voor 14 dagen in quarantaine gaat. Bezoek is tijdens deze quarantaineperiode helaas niet toegestaan, met uitzondering van bezoek aan bewoners die zich in de terminale fase van hun leven bevinden. Daarom verzoeken we bezoekers om zich strikt aan de huidige bezoekrichtlijn van 1 bezoeker per bewoner per dag te houden en alle maatregelen en aanwijzingen van onze medewerkers strikt op te volgen. Ook verzoeken we naasten dringend om niet langs te komen als men corona gerelateerde klachten heeft en/of in afwachting is van de uitslag van een coronatest.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten